El Gran Recapte d'Aliments arrenca aquest divendres: tot el que cal saber per participar-hi

Quins aliments puc donar? On m'he d'adreçar? | Enguany s'han habilitat 2.500 punts de recollida que coordinen un grup de 27.500 voluntaris

Voluntaris recollint aliments a la Garrotxa
Voluntaris recollint aliments a la Garrotxa | Martí Albesa
Redacció
25 de novembre del 2016
Actualitzat a les 10:31h

El Banc dels Aliments celebra aquest divendres i dissabte, dies 25 i 26 de novembre, la vuitena edició del Gran Recapte d'Aliments. Els organitzadors han fet una crida especial perquè els ciutadans aportin oli, llet, conserves de peix i carn i aliments infantils, que són els productes més necessitats. En total, aquest any s'han habilitat 2.500 punts de recollida que coordinen un grup de 27.500 voluntaris.

El president de la Federació Catalana de Banc dels Aliments, Frederic Gómez, ha destacat que un dels eixos de la campanya, sota el lema "La màgia la poses tu!", és millorar la qualitat dels aliments que s'aporten. En aquesta edició no s'han posat un topall, però esperen assolir com a mínim les 4.600 tones de l'any passat.

A continuació us indiquem tot el que cal saber per participar-hi.

 
Quins aliments puc donar? 

Es recullen tot tipus d'aliments nutritius de llarga durada. Els més necessaris en aquests moments són l’oli, la llet, els llegums cuits i les conserves (de peix i de carn). A banda, pots donar pasta, arròs, llegums secs, galetes, sucre i farina. També productes infantils com farinetes, potets i llet de lactància o en pols.

Els punts de recollida 

A tot Catalunya hi ha gairebé 2.500 punts de recollida a 370 poblacions i a les principals cadenes de supermercats que s'han adherit a la campanya. Pots consultar-los tots a aquest enllaç.

Com hi puc participar?

Hi ha dues maneres de participar en el Gran Recapte d'Aliments: 

A través de donacions físiques als mercats i supermercats del territori, que les recolliran entre avui i demà (consulta els 2.500 punts de recollida on es poden fer donacions).

Les persones que no puguin desplaçar-se a cap d'aquests llocs, podran fer la donació a través de la pàgina web de l'entitat.
 

Per donar aliments, aquí

Per donar una cistella, aquí.


Puc fer-ne difusió?

Fent campanya a través de les xarxes socials, Facebook i Twitter, pàgines web, blogs o qualsevol altre canal. A continuació trobareu un enllaç a imatges, vídeos i dossiers recollits en un Dropbox. 
 

Materials per fer difondre la campanya

 

Voluntaris recollint aliments a la Garrotxa. Foto: Martí Albesa