Betara i Mas el Garet tornen a triomfar al campionat del món de formatges

L'empresa d'Olost aconsegueix cinc medalles, tres de les quals són d'or | L'explotació de Tona, també premiada amb cinc medalles, en guanya una d'or pel seu formatge ecològic de cabra tendre amb fines herbes

Redacció Osona.com
24 de novembre del 2016
Isidre Mas, emmotllant el formatge al Mas el Garet
Isidre Mas, emmotllant el formatge al Mas el Garet | Adrià Costa
Els formatges osonencs continuen estant entre els millors del món. Així ho determinen els resultats del World Cheese Awards, celebrat a Sant Sebastià (País Basc), que han reconegut amb deu medalles Betara d'Olost i el Mas el Garet de Tona, dues explotacions de la comarca que ja han estat guardonades en diverses ocasions. El certamen, on es presenten milers de formatges d'Europa, Nord-amèrica, Austràlia i Sud Àfrica, és considerat el campionat del món d'aquest producte.

El gran triomfador del campionat ha estat Betara, que ha aconseguit cinc medalles i torna a ser la firma més guardonada de tot Catalunya. L'empresa del Lluçanès ha aconseguit tres medalles d'or pel seu formatge ecològic de cabra amb llet crua; per l'ecològic-orgànic de vaca; i pel de cabra de farcellet de llet pasteuritzada.

Betara és una formatgeria del Lluçanès que elabora formatges tipus artesans i ecològics amb llet de vaca, de cabra i d'ovella, madurats amb l'aire de la muntanya, el que els dóna un sabor i una qualitat molt característics de la zona.

Pel que fa al Mas el Garet, també ha obtingut cinc medalles. En aquesta ocasió, ha estat guardonat una medalla d'or pel seu formatge ecològic de cabra tendre amb fines herbes.

El podi dels formatgers catalans és osonenc

Des del 2009, el podi dels formatgers en clau catalana l'ocupen aquestes dues marques osonenques. Són les que acumulen més medalles en aquest període de temps. Betara acumula 21 medalles (1 super gold, 6 or, 7 plata i 7 bronze) i Mas El Garet, 16 (4 or, 7 plata i 7 bronze).

Els darrers 8 anys, del 2009 al 2016, el campionat s'ha anat consolidant amb la incorporació de més formatges en cada edició. Enguany, s'hi han presentat més de tres mil formatges. La presència catalana també és cada cop més nombrosa i aquest 2016 s'ha aconseguit 35 guardons, doblant resultats de les millors collites de medalles.

Consulta tots els premiats catalans

 
Resultats dels formatgers osonencs 2016
MEDALLES D'OR
BETARA Cabra amb llet crua Ecològic
BETARA Vaca Ecològic Organic
BETARA Cabra de Farcellet Llet Pasteuritzada
MAS EL GARET cabra tendre fines herbes ecològic

MEDALLES DE PLATA
BETARA Cabra amb romaní
MAS EL GARET Garrotxa ecològic
MAS EL GARET Madurat de cabra ecològic

MEDALLES DE BRONZE
BETARA Vaca
MAS EL GARET cabra al pebre negre
MAS EL GARET cabra al pebre negre ecològic
Arxivat a