El Mercat d'Intercanvi entre escoles de Vic fomenta la reutilització de materials

L'activitat va guanyar el 1r premi europeu de Prevenció de Residus en la categoria de centres educatius el 2013

per Redacció Osona.com , 23 de novembre de 2016 a les 11:26 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Imatge d'arxiu del mercat de l'intercanvi de Vic Foto: Ajuntament de Vic


Més de 380 alumnes de 3r i 4t de primària de diversos centres escolars de Vic participaran aquest dijous, 24 de novembre, a la setena edició del Mercat d'intercanvi entre escoles al recinte firal d'El Sucre.


Amb aquesta iniciativa, promoguda per les regidories de Medi ambient i Educació, es fomenta la reutilització dels materials i se'ls dóna una segona vida, ja que la quitxalla bescanvia objectes que no necessita per d'altres que porten els seus companys i que els poden resultar útils. L'activitat va guanyar el 1r premi europeu de Prevenció de Residus en la categoria de centres educatius el 2013.

La Setmana Europea de Prevenció de Residus a Vic s'allargarà fins el proper diumenge, 27 de novembre, amb l'objectiu de sensibilitzar a la ciutadania en l'àmbit dels residus.


Activitats de la setmana de prevenció de residus a Vic

El divendres, 25 de novembre, a les 7 del vespre, s'impartirà un "Taller de sensibilització sobre la generació de residus i com reduir-los", adreçat a joves i nens, al local de l'Associació de veïns de l'Horta Vermella a càrrec de l'Associació per la Sostenibilitat Humana, Ecològica i Social (ASHES).

El diumenge, 27 de novembre, de 10 del matí a 1 del migdia, se celebra el 'Mercat de les 3R' a l'escola Andersen organitzat per l'AMPA del mateix centre. L'activitat consisteix en un mercat de segona mà, on es poden trobar tot tipus d'articles a bon preu, molts d'ells relacionats amb la mainada.

El regidor de Medi Ambient, Josep-Ramon Soldevila, informa que des de que es va aprovar el Pla Local de Prevenció de Residus el 2011 la quantitat de deixalles que genera cada habitant de la ciutat de Vic s'ha reduït prop de 0'44 quilos. Així, a dia d'avui, la taxa de generació de deixalles es xifra en 421'83 quilos per habitant en un any.

 

Participació