Neix el Tastet de Matxos

El Centre Excursionista de Torelló impulsa un nou itinerari de la prova Pels Camins dels Matxos |La nova cursa tindrà una distància de 23 quilòmetres

Imatge de la presentació de la nova cursa
Imatge de la presentació de la nova cursa | Matxos
Redacció
22 de novembre del 2016
La setzena edició de la Pels Camins dels Matxos fa créixer la prova i incorpora un nou recorregut a la mateixa. Es tracta del Tastet de Matxos, que neix amb la voluntat d’augmentar encara més el caràcter popular de l’esdeveniment, el qual tindrà lloc el proper 9 d’abril del 2017. El nou itinerari tindrà 23 quilòmetres i donarà la possibilitat de seguir part de la ruta de la prova reina a corredors menys habituats a la llarga distància.

L’objectiu final de la nova iniciativa és, doncs, ampliar l’interès pels Matxos i per les curses de muntanya en general. La nova prova sortirà des de la plaça de la Sardana de Torelló i portarà als participants fins al cim de Bellmunt (1.248 metres). En aquest punt, es dividiran les proves i els participants de la Pels Camins dels Matxos seguiran cap a Cabrera i el Puigsacalm, mentre que els del Tastet tornaran cap a l’inici passant pel Castell dels Torelló. En total, la cursa tindrà fins a 3.200 metres de desnivell acumulat.

22 de novembre: s’obren les inscripcions

Un total de 900 participants, amb la incorporació d’aquesta nova cursa, prendran la sortida d’un dels dos itineraris el proper abril. Aquest dimarts dia 22 de novembre és el dia en el qual s’obren les inscripcions d’ambdues proves. 600 aniran destinades a alguna de les quatre distàncies habituals de l’esdeveniment (Pels Camins dels Matxos, Bellmunt+Cabrera, Bellmunts+Puigsacalm i Bellmunt) i 300 per el nou Tastet. A les 8 del vespre s’obriran les places.

Dorsals solidaris, una altra novetat

El Tastet no és, però, l’única novetat de l’edició del 2017. També destaca la creació dels Dorsals Solidaris. Aquests seran 25 dorsals la recaptació dels quals anirà destinada a una entitat social del municipi. La Pels Camins dels Matxos està organitzada per una entitat sense ànim de lucre i un dels seus compromisos és fer arribar el seu esperit a tots els sectors de la població. Enguany també es reactiva el projecte ‘Matxitos’, una iniciativa en col•laboració amb les escoles de Torelló que pretén acostar l’esdeveniment dels Matxos als més petits, perquè aprenguin a respectar i estimar el territori.
Arxivat a