El Fòrum de Debats es pregunta si la democràcia és la millor de les formes de govern possibles

La conferència anirà a càrrec del doctor en Filosofia Oriol Ponsatí-Murlà

1200_14794005822016_11_18_La_Democracia_Orial_Ponsati_Murla
1200_14794005822016_11_18_La_Democracia_Orial_Ponsati_Murla
Redacció Osona.com
17 de novembre del 2016
Actualitzat a les 17:39h
El Fòrum de Debats organitza aquest divendres, una conferència amb el títol de "La democràcia, ¿és la millor de les formes de govern possibles?. Reflexions a la llum del pensament neorepublicà", que anirà a càrrec d'Oriol Ponsatí-Murlà, doctor en Filosofia, professor de la Universitat de Girona i editor.

La democràcia és la forma de govern hegemònica als estats occidentals. Tot i així, les constants reclamacions ciutadanes d'una més gran transparència i participació demostren que aquest sistema de govern no satisfà una part important de la població. A més, les darreres experiències viscudes en diferents països europeus i americans -la més recent la dels EUA- porten a analitzar amb més profunditat què s'entén per democràcia, si és la millor forma de govern possible i, en tot cas, obrir un debat que contempli i actualitzi la qüestió.

En la conferència de divendres, Oriol Ponsatí-Muntsà, pretén mostrar algunes de les tensions internes de la democràcia occidental contemporània i aportar elements de reflexió en clau neorepublicana. La conferència tindrà lloc a l'Auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, Rambla Hospital, 11, de Vic, i començarà a les 8 del vespre. Com sempre, anirà seguida de col·loqui.
 

Consulta tota la programació