El projecte «Escenari Secret» premia el compromís del públic amb el teatre

Les sales conviden els espectadors més habituals a viure una experiència cultural sorpresa: no es difon ni l'acció ni l'espai fins al moment de l'actuació | La impulsora de la iniciativa és la Diputació de Barcelona

Redacció
16 de novembre del 2016
Escenari Secret a El Prat de Llobregat
Escenari Secret a El Prat de Llobregat | Carles Cugat / Diputació de Barcelona
La fidelització de públics és un dels aspectes més preuats de la bona salut de les sales teatrals d'arreu del país. En aquest sentit, la iniciativa Escenari Secret, impulsada per l'Oficina de Difusió Artística de Cultura de la Diputació de Barcelona, ha esdevingut un dels projectes més interessants de l'entramat que té cura d'aquells espectadors que mostren el seu compromís amb una sala al llarg de tot l'any.

Sense adreçar-se a tothom, sinó únicament als espectadors més fidels, Escenari Secret convida a viure una experiència cultural "sorpresa". No es difon ni l'acció ni l'espai on es desenvoluparà l'actuació fins al moment mateix de començar, amb espectacles que tenen lloc fora de la programació de temporada i en espais no convencionals i poc habituals, com ara el terrat d'una finca, un celler, una biblioteca o, fins i tot, a la rereguarda d'un escenari.

Activitats gratuïtes i innovació en els formats

Per a què la iniciativa tingui èxit, és essencial que cada teatre seleccioni un grup reduït dels seus espectadors més habituals: es convoca a les persones que han comprat més entrades durant la temporada i els abonats. Les accions poden ser actuacions de músics en format acústic, peces de microteatre o altres espectacles de proximitat, adients per a afegir la màxima sintonia entre espectador i escena.

En tots els esdeveniments s'ofereix l'oportunitat que cada espectador pugui assistir acompanyat d'un altra persona que vagi amb poca freqüència al teatre. Així doncs, no només es fidelitza sinó que també se sumen nous espectadors, tal i com subratllen els organitzadors d'Escenari Secret. També cal destacar que totes les actuacions són gratuïtes, sense cap cost per als espectadors.

Els propers Escenaris Secrets programats fins a gener de 2017 són els següents: Ripollet 20 de novembre 2016; Martorell 11 de desembre de 2016; Sant Celoni 11 de desembre de 2016 i Granollers 27 de gener de 2017.