La Fundació La Farga premia un estudi sobre la toxicitat de les nanopartícules en organismes aquàtics

L'estudiant de la UVic-UCC Daniel Torres guanya la tercera edició del premi Vicente Fisas Comella

Durant l'entrega del premi
Durant l'entrega del premi | UVic-UCC
Redacció Osona.com
16 de novembre del 2016
Actualitzat a les 8:42h

L'estudiant de la UVic-UCC Daniel Torres ha estat el guanyador de la tercera edició del premi Vicente Fisas Comella, que concedeix la Fundació La Farga. El treball guardonat es titula "Estudi de la toxicitat de nano-partícules en els rius utilitzant Hydropsyche exocellata (O. Trichoptera) com a organisme model".

Aquest treball avalua la toxicitat de les nanopartícules en organismes aquàtics. Per portar-lo a terme, Torres va utilitzar l'espècie d'insecte Hydropsyche exocellata que fa un paper important a les xarxes tròfiques dels rius i va trobar que a partir d'una concentració de 50 mg/l de nanopartícules, la toxicitat es pot considerar com a elevada i això es tradueix en una elevada mortalitat, canvis en el comportament i estrès oxidatiu a les cèl·lules. El treball ha estat tutoritzat pel professor i investigador de la Facultat de Ciències i Tecnologia, Miguel Cañedo-Agüelles.

Al premi, dotat amb 1.000 euros, hi poden optar tots els estudiants que han obtingut un excel·lent en el seu treball de final de Grau de la Universitat de Vic, sigui quina sigui la disciplina que estudiïn. Un dels requisits per guanyar-lo és que el treball reflecteixi els tres valors que promou la Fundació La Farga: coneixement aplicat al desenvolupament social, creativitat com a base per a la innovació i el progrés i consciència per la cura i la sostenibilitat de l'entorn.

L'acte de lliurament va tenir lloc aquest dimarts al Rectorat de la UVic-UCC i va comptar amb la presència del seu president, Oriol Guixà, i la secretària general de la Universitat, Àngels Crusellas. La secretària general, Àngels Crusellas, va agrair en nom de la tota la Universitat, l'esforç de col·laboració que fa La Farga amb aquest premi "perquè és un impuls al talent dels nostres estudiants, que els permet aplicar les competències transversals que han adquirit durant el grau i els ajuda a potenciar el compromís amb la societat".

D'altra banda, Oriol Guixà va manifestar que "l'objectiu del premi és potenciar l'esperit per la innovació i la recerca tal com ho va fer en el seu temps Vicente Fisas". Daniel Torres va agrair a la Fundació la Farga el premi que se li ha concedit i va destacar la gratitud dels resultats obtinguts en el treball realitzat en aquesta matèria.

Arxivat a