Carles Capdevila: «Ens hem equivocat, ens hem acostat més als poders que a les persones»

L'exdirector de l'"Ara" recull el Premi Nacional de Comunicació reivindicant els "herois" que "tenen cura de les persones"

Carles Capdevila recollint el Premi Nacional de Comunicació al Palau de la Generalitat
Carles Capdevila recollint el Premi Nacional de Comunicació al Palau de la Generalitat | Adrià Costa
Redacció
15 de novembre del 2016
Actualitzat a la 13:15h
Carles Capdevila va recollir aquest dilluns el Premi Nacional de Comunicació al Palau de la Generalitat. Ho va fer defensant la llibertat de premsa i carregant contra els poders que no la "suporten". L'exdirector de l'Ara va assegurar que la seva "gran decepció" durant els anys que va dirigir el diari van ser les pressions i amenaces que va rebre, sobretot d'altes esferes econòmiques. "Ens hem equivocat, ens hem acostat més als poders que a les persones", va reflexionar. És per això que va demanar "ser valents" i no cedir.

El d'Hostalets de Balenyà va defensar que els periodistes "trepitgin el carrer", siguin "humils" i s'acostin als ciutadans, molts cops oblidats pels mitjans. L'exdirector de l'Ara va reivindicar el paper de totes aquelles persones que tenen "cura" d'altres persones, des de les infermers fins als professors, a qui ha qualificat d'"herois". El periodista va voler acabar el seu discurs dedicant el premi a una d'aquestes persones: "La mare que em va parir".

A més de Carles Capdevila, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont,també va lliurar guardons a NacióDigital, el Club Súper 3, el programa El matí i la mare que el va parir de Ràdio Flaixbac, BTV, el publicista Oriol Villar i –a títol pòstum- a Leopoldo Rodés.