Presenten els plans d'igualtat de gènere de les Masies de Voltregà i Sant Hipòlit de Voltregà

Els documents constitueixen un conjunt d'objectius i mesures que s'han de portar a terme en un temps concret per millorar i equilibrar la situació de dones i homes

El pla s'emmarca en el període de 2016-2020.
El pla s'emmarca en el període de 2016-2020. | Diputació de Barcelona
Redacció Osona.com
15 de novembre del 2016
Actualitzat a les 12:12h

La Sala de Plens de l'Ajuntament de les Masies de Voltregà va acollir la setmana passada l'acte de presentació conjunta del I Pla d'Igualtat de Gènere 2016-2019 de les Masies de Voltregà i de Sant Hipòlit de Voltregà. Els plans recullen l'estratègia orientada a millorar i equilibrar la situació de dones i homes en aquests municipis, a partir d'una diagnosi prèvia.

Els documents inclouen una diagnosi de situació, que va servir per detectar necessitats des de la perspectiva de gènere, a partir de les quals s'han traçat els principals objectius a treballar i les accions a dur a terme els propers anys en relació a la promoció de les polítiques d'igualtat.

Per dur a terme l'elaboració dels plans d'igualtat es va realitzar un procés participatiu obert a entitats del territori, ciutadania i personal tècnic d'ambdós ajuntaments, a fi de fer uns plans realistes, que s'adeqüessin a les necessitats del municipi.

Els plans d'igualtat constitueixen un conjunt ordenat d'objectius i mesures que s'han de portar a terme durant un període de temps concret i que permeten desenvolupar una estratègia integral orientada a millorar i equilibrar la situació de dones i homes en un territori i/o organització, a partir d'una diagnosi prèvia. Amb aquest objectiu, els governs locals de la demarcació de Barcelona, en el marc de les seves competències, dissenyen i implementen Plans Locals d'Igualtat, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

La inauguració de l'acte va anar a càrrec del diputat d'Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Antoni Garcia, i de l'alcalde de les Masies, Sergi Vilamala. També hi van ser presents les regidores de l'Àrea d'Igualtat dels dos ajuntaments, Gemma Sánchez i Francina Puig. A continuació, tècnics de la Diputació van presentar les línies principals d'actuació que recullen els plans.