L'activista de les Masies de Roda que va ser detinguda a Grècia serà jutjada aquest divendres

Ariadna Masmitjà s'enfronta a una pena que oscil·la entre els 6 mesos i els 5 anys

Ariadna Masmitjà explicant la situació als camps de refugiats i com es va produir l'arrest
Ariadna Masmitjà explicant la situació als camps de refugiats i com es va produir l'arrest | YouTube
Redacció Osona.com
15 de novembre del 2016
Actualitzat a les 10:17h

La jove de les Masies de Roda Ariadna Masmitjà que va ser detinguda a Idomeni el passat abril serà jutjada aquest divendres 18 de novembre a Kilkis (Grècia). Masmitjà està acusada de desobediència a l'autoritat. Alhora, igual que els seus companys de voluntariat detinguts, també se l'acusa de posar en perill les relacions entre Macedònia i Grècia, d'intentar posar en perill la vida d'altres persones (dels antiavalots) i d'alterar l'ordre públic.

Tal com explica en el vídeo, Ariadna Masmitjà té el judici aquest novembre perquè li van ajornar per un error en la traducció. L'arrest es va produir el passat 13 d'abril quan les forces de seguretat van aturar un grup de voluntaris a la carretera i van registrar el cotxe. Amb Masmitjà, es van detenir quatre membres més de la Brigada Vallesana, el col·lectiu amb qui havia viatjat a Grècia per ajudar els refugiats, i una vintena més de cooperants.

L'activista osonenca s'enfronta a una pena que oscil·la entre els 6 mesos i els 5 anys. Masmitjà és militant del grup feminista la Xinxa de Manlleu i jugadora del Patí Hoquei Club Sant Cugat.
Arxivat a