Anna Erra, sobre el cas Dilart: «Es volia el meu cap a qualsevol preu»

L'alcaldessa ha valorat la resolució final de la Fiscalia per l'arxivament per presumptes contractacions irregulars a l'Ajuntament de Vic | Erra es mostra satisfeta i assegura que en surt reforçada, tot i el desgast personal

L'alcaldessa de Vic ha agraït el suport del seu equip de govern i de la gent del carrer.
L'alcaldessa de Vic ha agraït el suport del seu equip de govern i de la gent del carrer. | Adrià Costa
09 de novembre del 2016
Actualitzat a les 15:49h
L'alcaldessa de l'Ajuntament de Vic Anna Erra ha fet una compareixença aquest dimecres al migdia per valorar la resolució final de la Fiscalia sobre l'arxivament del cas Dilart, per presumptes contractacions irregulars de l'Ajuntament de Vic a l'empresa Dilart SA. El grup municipal Capgirem Vic, ERC-Som Vic i Plataforma Vigatana van presentar una denúncia contra l'alcaldessa Anna Erra per la seva vinculació familiar directa amb un dels titulars de la companyia.

Erra ha remarcat que l'únic objectiu de la denúncia era "el desgast mediàtic a la meva persona, es volia el meu cap a qualsevol preu". La batllessa ha explicat que des del primer moment va donar totes les explicacions de forma exhaustiva i va entregar tota la informació requerida. "Vaig acreditar i continuo acreditant que havia actuat en tot moment amb honestedat i amb bona fe" ha remarcat Anna Erra. Tot i així, "l'oposició ha utilitzat un to agre, amb afirmacions gruixudes i judicis desmesurats, fent un atac indiscriminat i sistemàtic a la meva honorabilitat" ha sentenciat.

L'alcaldessa ha volgut recordar que les denúncies feien referència a unes contractacions en la seva etapa com a regidora i des d'altres regidories, abans que es presentés i fes possessió com a l'alcaldessa de la ciutat. Alhora ha destacat que la sentència de la Fiscalia conclou que no hi havia "cap tipus d'influència sobre els tècnics municipals per la contractació de l'empresa Dilart" i que "les contractacions són contractes menors i que no hi ha cap indici de fraccionament d'aquests per eludir la normativa de la contractació pública en quanties superior".

En definitiva, "l'informe de Fiscalia corrobora totalment l'informe que ja havia fet l'interventor d'aquest Ajuntament" ha sentenciat.

Reforç polític i desgast personal

Anna Erra s'ha mostrat satisfeta per la resolució de Fiscalia que "deixa clar que no hi ha cas". Alhora ha volgut agrair el suport que ha rebut pels seus companys de govern, especialment del primer tinent d'alcalde Josep Arimany i Benjamí Dòniga del grup socialista, i de "tota aquella gent del carrer que han confiat amb la meva persona".

"Lluny de l'objectiu que volien aconseguir que era enfonsar-me, aquesta situació m'ha reforçat" ha sentenciat. També ha dit que "continuarem tirant endavant amb la mateixa il·lusió del primer dia i amb més ganes q mai el nostre principal objectiu: treballar amb totes les nostres forces per la nostra ciutat".

Anna Erra durant la roda de premsa d'aquest dimecres. Foto: Adrià Costa


D'altra banda, l'alcaldessa ha reconegut que la situació ha portat un desgast personal i familiar, "és dur" ha dit. Pel que fa al degast polític ha dit que "ja es valorarà d'aquí a uns anys" i ha assegurat que "amb l'equip que som, segur que no s'ha ni notat".

Missatge per ERC i Capgirem

Tot i que no ho ha dit explícitament amb aquestes paraules, l'alcaldessa ha remarcat que fa uns dies a l'Ajuntament es va aprovar una declaració condemnant l'utilització de la via judicial per criminalitzar les actuacions polítiques, on ERC-Som Vic i Capgirem van votar-hi a favor. "Al meu entendre és igualment condemnable l'utilització perversa de la via penal per cercar l'extermini d'un adversari polític en contra de la voluntat ciutadana expressada en unes eleccions democràtiques" ha sentenciat Erra.

"Capaços de mantenir el consens i el diàleg"

La batllessa ha reconegut que aquesta denúncia va condicionar el primer any de mandat i que, fins i tot, va agrair que ho portessin a Fiscalia perquè no volia que es fes un judici popular, amb suposicions i amenaces. Tot i així, ha remarcat que "hem estat capaços de mantenir el consens i el diàleg, pactant uns pressupostos amb Capgirem i, fins i tot, un acord de governabilitat amb Vic per a Tots, que també havia estat molt crític". Erra ha declarat que la seva manera de fer no canviarà.

L'alcaldessa ha afegit que li hagués agradat trobar el mateix tracte "quan se m'ha tacat el meu honor i el de la meva família". Confio que cadascú analitzi la seva conducta, i reflexioni i que d'ara endavant el debat polític es canalitzi per vies estrictament polítiques i democràtiques. Esperem que aquest tema quedi tancat i que tothom es dediqui a fer política. Erra també ha dit que potser a partir d'ara, després de la resolució, algun partit se sentirà més lliure per parlar amb el seu equip de govern.

Més mesures per la contractació pública

En la convocatòria de premsa Erra ha explicat que, a més, aquest equip de Govern ja va millorar les mesures necessàries per reforçar les garanties per la contractació pública en l'activitat municipal. "No va servir de res" perquè "l'oposició no tenia la voluntat de crear mesures", sinó de "persecució política".
 

L'alcaldessa de Vic ha agraït el suport del seu equip de govern i de la gent del carrer. Foto: Adrià Costa

Arxivat a