El Centre de Formació Forestal celebra deu anys inaugurant un simulador per la tala d'arbres

Més de 2.200 persones s'han format a Montesquiu i han realitzat gairebé uns 300 cursos de formació

El nou simulador de tensions i compressions per la tala d'arbres tombats o arrencats.
El nou simulador de tensions i compressions per la tala d'arbres tombats o arrencats. | Diputació de Barcelona
Redacció Osona.com
09 de novembre del 2016
El Centre de Formació Forestal Especialitzada celebra el seu 10è aniversari inaugurant el simulador de tensions i compressions, un mètode innovador per ensenyar als alumnes i professionals la tala d’arbres tombats o arrencats.

En l'acte de celebració d'aquest cap de setmana, la presidenta de la Diputació Mercè Conesa va expressar la importància del centre, impulsat pel Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, que al llarg d'aquests deu anys, ha format a tantes persones en un aspecte clau com és la gestió de l'espai natural.

Alhora, Conesa també va assenyalar la importància que aquesta formació especialitzada té per al territori, per tal de poder atendre totes les demandes que requereixen els espais naturals del país. En aquesta línea, va remarcar que la gestió forestal és un ofici professional que s'ha de recuperar, i que és de vital rellevància en aspectes com l'ús de la biomassa forestal com a font energètica, i per la qual hi aposten cada dia més municipis.
 

Durant el parlament de l'alcaldessa de Montesquiu, Elisabet Ferreres Foto: Diputació de Barcelona


Precisament aquest és un cicle, tal com va assenyalar Conesa, que anirà endavant i en el que la Diputació hi treballa en diverses línies, com és l'impuls de centrals de biomassa, la preservació dels espais naturals i la professionalització d'aquestes persones perquè aquests espais tinguin l'atenció que es mereixen.

En aquests 10 anys d’activitat, el Centre de formació forestal especialitzada ha format a més 2.200 persones i ha realitzat un total de 276 cursos de formació, el 85% d’aquests dirigits a persones i empreses del sector forestal. D'altra banda, el CFFE ha realitzat 245 examinacions de NPTC City &Guilds o ECC, des de l’any 2007 fins a desembre de 2015.

En l'esdeveniment també hi havia els diputats Valentí Junyent i Jordi Fàbrega, juntament amb l'alcaldessa de Montesquiu, Elisabet Ferreres, la presidenta del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, Rosa Vestit i el director del centre i alcalde de Vidrà, Josep Anglada.
 

Recupereu les fotografies del plujós dia de la inauguració