«El adiós» de Clara Roquet opta al millor curtmetratge als Premis de Cinema Europeu

El curt de la cineasta de Malla es va gravar íntegrament a Osona i gira al voltant d'una criada boliviana | La peça ja li va valdre un Premi Gaudí i un guardó a la Setmana Internacional de cinema de Valladolid

Clara Roquet durant la gravació del curt a Malla
Clara Roquet durant la gravació del curt a Malla | Aj. de Malla
Redacció
08 de novembre del 2016
Actualitzat a la 13:13h
La jove cineasta de Malla, Clara Roquet, opta, amb el curtmetratge El adiós, als Premis de Cinema Europeu que s'entregaran el proper 10 de desembre a la ciutat de Wroclaw, Polònia. Aquesta mateixa peça li va permetre endur-se el Premi Gaudí a millor curtmetratge de l'any a principis d'aquest 2016 o un guardó al millor curtmetratge internacional a la Setmana Internacional de cinema de Valladolid.

El adiós va néixer en el cap de Roquet com un conte, però a la Universitat de Colúmbia (Estats Units) on cursava un màster, es va convertir en guió i finalment en curt. La trama gira sobre Rosana, una criada boliviana que cuida una àvia al llarg de cinc anys. La mallenca es va donar a conèixer com a guionista de la pel·lícula 10.000 km, de Carlos Marquès-Marcet, pel qual va guanyar el Gaudí al millor guió.