Les concentracions de suport a Montse Venturós es multipliquen arreu de Catalunya

Centenars de persones s'apleguen davant d'ajuntaments d'arreu del país per fer costat a l'alcaldessa de Berga | El jutge amenaça la batllessa amb presó si segueix desobeint

Un miler de persones omple la plaça de Sant Pere de Berga en suport a Montse Venturós
Un miler de persones omple la plaça de Sant Pere de Berga en suport a Montse Venturós | CUP
Redacció
05 de novembre del 2016
Actualitzat a les 12:43h
Centenars de persones s'han concentrat a les set de la tarda davant d'ajuntaments d'arreu de Catalunya en suport a l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, que aquest matí ha estat detinguda per haver desobeït dues citacions judicials. La convocatòria ha estat impulsada per la CUP i s'hi han sumat l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l'Associació Catalana de Municipis.

La plaça Sant Pere de Berga ha estat una de les primeres a omplir-se: més d'un miler de persones han transmès el seu escalf a la batllessa de la ciutat. Carme Forcadell, presidenta del Parlament, i Joan Tardà, diputat d'ERC al Congrés, entre altres autoritats, hi han estat presents. A Lleida, tot i la pluja, s'han aplegat davant l'ajuntament unes 250 persones, una xifra similar a la de la concentració de Tarragona. A Girona i Barcelona el nombre d'assistents ha estat superior, fregant el miler. També hi ha hagut concentracions a Sabadell, amb unes 200 persones, Manresa, amb un centenar, o Ripoll, amb prop de 150 assistents, entre altres capitals catalanes.  

El jutge deixat en llibertat Venturós al migdia després de declarar per dos delictes electorals, però l'ha advertit que una nova incompareixença podria comportar una altra ordre de detenció que "podrà ser elevada a la presó".

En dues resolucions, una per cada suposat delicte, el jutjat de primera instància i instrucció 1 de Berga ha decretat la seva llibertat provisional sense fiança basant-se en tres aspectes: la pena que en el seu moment se li podria imposar, que té domicili fix i que creu que "no burlarà l'acció de la justícia". Això sí, el jutge ha obligat Venturós a comparèixer al jutjat "sempre que se li demani" i a fixar un domicili i un número de telèfon de contacte amb vista a les diligències que es portin a terme d'aquí a les dues causes.
 

La plaça Sant Pere de Berga, plena de gom a gom. Foto: Aida Morales

 

Unes 150 persones a Ripoll donen suport a Venturós encapçalades per l'alcalde Jordi Munell. Foto: Arnau Urgell

 

Concentració a Sant Celoni. Foto: Jordi Purtí

 

Una cinquantena de persones a Vic fa costat a l'alcaldessa de Berga. Foto: Carles Fiter

 

Unes 200 persones davant l'Ajuntament de Sabadell. Foto: Albert Segura

 

Unes 300 persones aplegades a Tarragona en suport a Venturós. Foto: Jonahtan Oca

 

Un centenar de persones a la concentració de Manresa.Foto: Pere Fontanals