ERC i PSC signen un pacte a Manlleu per formar «un govern fort, transversal i plural»

L'equip de govern incorpora Maite Gallifa amb la regidoria de Participació ciutadana i obre les portes al regidor d'Iniciativa | Els aspectes d'àmbit nacional queden fora de l'acord amb un "tractament diferenciat"

Marta Moreta i Àlex Garrido després de firmar el nou acord
Marta Moreta i Àlex Garrido després de firmar el nou acord | Carles Fiter
02 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:16h
Després que els intents d'apropament del govern municipal de Manlleu (ERC i MES) amb CiU no fructuessin, finalment hi ha hagut acord a Manlleu amb el PSC. Aquest dimecres al matí, l'alcalde de Manlleu Àlex Garrido d'ERC i la portaveu del PSC Marta Moreta han signat un acord de govern que dijous mateix es posa en marxa. Tal com ha apuntat Garrido, aquest pacte permet que hi hagi "un govern fort, transversal i plural" per treballar per la ciutat.

Les eleccions municipals del maig el 2015 no van atorgar majoria absoluta a cap força política, per això, tal com s'expressa en el document "fa necessari arribar a acords de governabilitat que permetin posar en marxar els projectes que la ciutat necessita". Alhora aquest pacte posa cinc grans prioritats: la sostenibilitat, la mobilitat, la cohesió social, la societat de la informació i la cohesió.

Els dos partits formulen un nou acord sobre "la base de la recerca del més ampli consens polític i social". Aquest nou pacte suma a la regidora no adscrita Maite Gallifa al govern, a la regidoria de Participació Ciutadana.

En aquesta mateixa línia, el nou pacte es tradueix amb la creació d'una nova gran àrea: Territori i Sostenibilitat, que se suma a les dues existents, i quatre noves regidories. El grup d'ERC manté l'alcaldia i el segon i tercer tinents d'alcalde; mentre que el PSC tindrà el primer i el quart tintents d'alcalde.

Nova àrea i noves regidories

Així doncs, a partir d'ara, l'Ajuntament de Manlleu es dividirà en tres grans àrees:
- Territori i Sostenibilitat (PSC)
- Serveis personals i Promoció Econòmica (ERC)
- Serveis generals, atenció i seguretat ciutadana (ERC)

En aquestes àrees també s'hi ha afegit noves regidories, totes encapçalades pel PSC:
- Manteniment, Servei d'Obres i Manteniment de l'Espai Públic, àrea de Territori i Sostenibilitat (Marta Moreta)
- Regidoria de Fires i Mercat, àrea de Serveis personals i Promoció Econòmica (Àlex López)
- Secretaria i Serveis Jurídics, àrea de Serveis generals, atenció ciutadana i seguretat ciutadana (Antoni Poyato)
- Contractació i Compres, àrea de Serveis generals, atenció ciutadana i seguretat ciutadana (Antoni Poyato)

Marta Moreta ha remarcat que no tindrà cap sou assignat de l'Ajuntament de Manlleu.
 

Els tres regidors que entraran a l'Ajuntament, fa uns dies. Foto: ACN Busquets L.


Els temes de caràcter nacional, un "tractament diferenciat"

En un punt de l'acord, tal com va avançar Marta Moreta, els temes de caràcter nacional "tindran tractament diferenciat a aquest pacte de govern". Per aquest motiu, "es debatrà i s'estudiarà en cada cas la idoneïtat de permetre pancartes i emblemes d'associacions, entitat o organisme en edificis municipals". Per aquest motiu, es donarà llibertat en qualsevol de les votacions d'àmbit nacional.

Un diàleg fàcil i ràpid

Durant la roda de premsa, l'alcalde de Manlleu ha dit que "no ens ha estat gens difícil perquè en les línies fonamentals ja hi havia una coincidència". En aquest mateix sentit, Marta Moreta ha explicat que no han tingut "grans discrepàncies" i per això ha estat "un pacte ràpid". "Tots els objectius que teníem a les eleccions passades eren molt similars" ha dit la regidora socialista.

El POUM de Manlleu i la situació econòmica de l'Ajuntament

Moreta ha explicat que començaran per aprovar "un POUM complicat", després que la justícia l'anul·lés, i que buscaran el consens amb tothom, tot i tenir una majoria estable. Aquest punt es votarà a la propera sessió ordinària del 15 de novembre, que s'avança per aprovar l'avanç de POUM i el nou cartipàs.

La socialista ja va avançar que pel PSC, el POUM hauria d'incloure qüestions que consideren bàsiques com l'augment de sòl industrial a la ciutat, la millora de les connexions i sobretot un nou pont.

La que serà a partir de demà segona tinent d'alcalde ha remarcat que volen tirar endavant una revisió immediata de la situació econòmica de l'Ajuntament de Manlleu per poder reduir l'endeutament de la ciutat.

Portes obertes pel regidor d'Iniciativa

L'alcalde de Manlleu també ha explicat que serà un govern dialogant i, per això, "queda la porta oberta al regidor d'Iniciativa" Miquel Sánchez i Gueldos. Garrido ha dit que "podria ser que el consens fos més ampli".

 
Arxivat a