L'ACA millora diversos elements de la presa de Sau per reduir l'erosió

S'ha rehabilitat l'estructura que esmorteeix l'aigua que s'allibera, evitant la possible erosió de la llera en cas de cabals de sortida elevats pel sobreeixidor

Redacció Osona.com
02 de novembre del 2016
Actualitzat el 04 de novembre a les 10:02h

Imatge de l'estructura que esmorteeix la força de l'aigua que s'allibera. Foto: ACA


L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha dut a terme diverses actuacions per millorar el funcionament de la presa de Sau, destinades a minimitzar el potencial erosiu de l'aigua en cas de l'alliberament pel sobreeixidor de cabals elevats.

Les tasques s'han dut a terme a la base de la presa, on s'han rehabilitat l'estructura que esmorteeix l'aigua que s'allibera (dents de l'estructura d'aniquilació d'energia del vas esmorteïdor), que és la part de l'obra civil de la presa que rep el primer impacte de l'aigua que s'allibera pels sobreeixidors, òrgans de desguàs preferencials per a la gestió d'avingudes. Aquest vas esmorteïdor frena la força de l'aigua i evita danys a la llera aigua avall de la presa.

Aquests treballs s'engloben dins les tasques que l'ACA desenvolupa de manera periòdica per al manteniment i la millora de la seguretat en infraestructures de regulació de la seva propietat, per garantir un òptim funcionament del conjunt d'instal·lacions que participen en l'explotació de la presa.
 

El pantà de Sau. Foto: Josep M. Costa