El consistori infantil de Vic rep l'encàrrec de pensar una festa major pels infants de la ciutat

Els 22 consellers han de treballar en un esdeveniment pensat i dissenyat per a la mainada

El nou consistori infantil
El nou consistori infantil | Ajuntament de Vic
Redacció Osona.com
31 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 8:51h
"La ciutat us agraeix la bona feina i esforç que heu fet per millorar-la", van ser algunes de les paraules que l'alcaldessa, Anna Erra, va fer arribar als consellers i conselleres sortints en relació a la gran feina portada a terme en tasques de mobilitat i sostenibilitat. Als nous membres que van iniciar el dijous passat el mandat d'aquest curs 2016/17, Erra va animar-los a aprofitar l'experiència per a compartir, debatre i fer propostes, junt amb els companys d'aula, per donar veu a les seves decisions i recordant-los que les seves aportacions sovint perduren en el temps i ajuden a fer de Vic una ciutat més amable per a les persones.

En aquest sentit, l'alcaldessa va encarregar fer de la festa major un esdeveniment pensat i dissenyat també pels infants de la ciutat. Així, el nou Consistori infantil, format per 22 nens i nenes de les diferents escoles, té una tasca com a consell assessor per al consistori adult en relació a temes d'actualitat que afecten a la ciutadania.

Amb aquest treball, els consellers infantils oferiran una aportació valuosa que el consistori adult té en compte i que en què rebran la visita de tècnics o regidors que els explicaran problemes i situacions d'actualitat.

En la seva intervenció el regidor d'Educació, Àlvar Solà, va agrair la tasca de l'antic Consistori fent èmfasi en la bona feina feta durant el mandat anterior en què van treballar de valent per a trobar solucions als problemes de mobilitat que viu la ciutat. Amb la seva implicació a la campanya #MouTeComCal, "els consellers han animat a pensar en positiu, a ser creatius i a buscar noves maneres d'arribar a la ciutadania".

D'altra banda, Solà va animar al nou Consistori infantil a portar a terme el nou repte proposat per l'alcaldessa de la ciutat, deixant constància de la voluntat de l'Ajuntament en apropar el món de la política als més petits i propiciar espais d'intercanvi i participació.

Acte seguit, Jana Rich, Consellera Infantil de l'escola Sentfores i com a portaveu del Consistori Infantil, va donar pas a la presentació dels seus companys/es de mandat destacant el fet que "ha estat un plaer formar part d'aquest Consistori, amb el qual hi hem après moltes coses i hem treballat amb molta il·lusió per tal de millorar la nostra ciutat".

Amb la finalitat d'animar a les famílies en aquest nou projecte que emprenen els seus fills en aquest òrgan, Maria Sala, com a mare d'un dels consellers va adreçar unes paraules als assistents en què va agrair l'oportunitat viscuda pel seu fill i la resta de consellers en el marc d'aquest projecte, "una experiència que ha servit i servirà als propers regidors i les seves classes per familiaritzar-se amb una institució, l'Ajuntament". Sala va destacar que "aquesta vivència, ha estat i serà una bona manera, perquè els nens treballin en equip, i aprenguin a exercir els seus drets i deures com a ciutadans des d'aquest mateix moment".
Arxivat a