El tall de la C-17, a punt

A partir de les 12 es talla la via, només en sentit Vic, des de la sortida d'Aiguafreda Sud i es desviarà els vehicles per aquest municipi | Mossos d'Esquadra i plataforma van arribar a un acord per prioritzar la seguretat de l'acte | S'han instal·lat noves malles per evitar els despreniments a la via

Una de la trentena de pancartes que anuncien la manifestació de demà.
Una de la trentena de pancartes que anuncien la manifestació de demà. | Stop Accidents C-17
28 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 18:12h
La plataforma Stop Accidents C-17 ja ho té tot a punt per tallar aquest dissabte la via com a forma per protesta. Més d'una trentena de pancartes recorden, des d'aquest dijous al vespre, la manifestació que es farà a partir de les 12 del migdia el tram que va des de la sortida d'Aiguafreda Sud (El Pinós) i es desviarà els vehicles pel nucli urbà del municipi.

Tallaran el tram per reclamar reformes a la carretera i més seguretat. Només es tallarà en sentit Vic i durant mitja hora. La C-17 en direcció Barcelona no quedarà afectada per l'acció reivindicativa. Es tracta d'un tall que portarà polèmica perquè es fa just en el pont de Tots Sants, on sortiran uns 500.000 vehicles de l'àrea de Barcelona.

Els organitzadors, que demanen que tothom vagi vestit de color vermell, han convocat a la gent a partir de dos quarts d'11 al Parc Centre Urbà d'Aiguafreda. Després s'anirà a la carretera on es llegirà un manifest i tot seguit es tornarà al centre urbà d'Aiguafreda. Des de la plataforma recomanen aparcar en les zones habilitades, com són el pàrquing de l'empresa Prensoland, a Sant Martí de Centelles.

Un tall, finalment, acordat

Després que Interior prohibís tallar el tram proposat per la plataforma Stop Accidents C-17, finalment es va arribar a un acord amb els Mossos d'Esquadra i es pot tallar la via, en un tram diferent i només mitja hora. Així doncs, tant Mossos, com la plataforma, finalment han prioritzat la seguretat de l'acte de protesta i el fet que els vehicles puguin desviar-se pel centre urbà d'Aiguafreda, ja que la coincidència amb el pont de Tots Sants es podria produir una important congestió.

Una queixa multitudinària que uneix comarques

La plataforma que reclama millores a la C-17 va néixer a través de Facebook i va créixer ràpidament en nombre de seguidors. La gota que va fer vessar el vas, segons organitzadors, va ser l'accident mortal pel despreniment d'una pedra. De fet, la data fixada per aquesta concentració coincideix amb un mes exacte de la mort de la manlleuenca Marta Vilaró, que també tenia família a Aiguafreda.

Des de la plataforma, confirmen l'assistència de diferents alcaldes -a títol personal- com els d'Hostalets, Centelles, Aiguafreda, Sant Martí de Centelles, Tagamanent i El Figaró, així com de diverses entitats de la zona i de representants d'altres plataformes cíviques del territori amb problemàtiques semblants.

Solucions: malles i nous punts de paviments

Aquest dijous al vespre, va començar la instal·lació de malles per evitar despreniments i a la revisió exhaustiva dels talussos. D'altra banda, durant el mes d'octubre, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, va avançar a una quinzena d'alcaldes i regidors, en el Centre de Control de Carreteres de Vic, que renovaria punts de paviment de la C-17 entre la Garriga i Centelles abans d'acabar l'any.