Osona Cuina triomfa al Fòrum Gastronòmic

Els bolets, el porc Ral i les verdures van ser els grans protagonistes dels plats osonencs

Marc Currius cuinant.
Marc Currius cuinant. | Osona Cuina
Redacció Osona.com
28 d'octubre del 2016
Osona Cuina va participar activament en l'edició barcelonina del Fòrum Gastronòmic, que s'ha celebrat del 23 al 26 d'octubre. Les demostracions culinàries realitzades pel col·lectiu van tenir lloc a la zona de Xarxa de Productes de la Terra, i van comptar amb un gran nombre d'espectadors que van poder degustar les receptes dels cuiners osonencs.

I no tots van poder-ne gaudir. Tant va ser l'èxit que en totes les presentacions es van superar les previsions fins a esgotar les degustacions. El col·lectiu va presentar un total de sis receptes, totes elles basades en productes de proximitat i de temporada, a més de ser representatives del territori. Així, els bolets, el porc Ral i les verdures van ser els grans protagonistes dels plats osonencs.
 

Albert Reniu i Oriol Sala. Foto: Osona Cuina
 

Durant la presentació de Manel Molera Foto: Osona Cuina


Els tres showcookings d'Osona Cuina van anar a càrrec de sis cuiners d'Osona Cuina, com són en Toni Cruells del DO Vic, en Manel Molera del Torres Petit, l'Eduard Aliberch de Cal Jutge, en Marc Currius de El Barecu, l'Oriol Sala de El Gravat i l'Albert Reniu de Ca l'U. Tots ells van passar per l'escenari gestionat per la Diputació de Barcelona, ubicat en una zona reservada per a petits productors i altres empreses expositores, totes elles de la província de Barcelona.

La participació d'Osona Cuina al Fòrum Gastronòmic s'emmarca dins el pla d'accions que el grup de cuiners portarà a terme durant aquest any per tal de promocionar Osona i la seva cultura gastronòmica arreu del territori català. És per això que s'ha apostat per la presència del col·lectiu al Fòrum Gastronòmic considerant-lo com una de les cites gastronòmiques de referència, que compta amb la presència de grans marques i una extensa agenda de ponències i demostracions a càrrec dels millors cuiners del país.
 

Eduard Aliberch i Marc Currius Foto: Osona Cuina
 

Oriol Sala i Albert Reniu. Foto: Osona Cuina