Trànsit

Comencen a instal·lar malles metàl·liques per evitar esllavissades a la C-17

El operaris les han situat a un tram de Tagamanent | El món local demana que les mesures de seguretat vagin més enllà

per Jaume Ventura Busquets, 28 d'octubre de 2016 a les 09:01 |
Un operari, instal·lant una malla metàl·lica aquest dijous a Tagamanent | Jaume Ventura
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un grup d’operaris ja ha començat a instal·lar malles metàl·liques en un tram de muntanya de la C-17 a Tagamanent per evitar que, si hi ha despreniments de roques com els de les últimes setmanes, vagin a parar a la via. És la primera de les mesures de seguretat derivada de l’estudi que ha iniciat el Departament de Territori per millorar la seguretat a la via.

Unes mesures de seguretat que el món local demana que vagin més enllà. El president de la Xarxa C-17 i alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha explicat en declaracions a VOTV que volen que s’estudiï crear un traçat que eviti els trams més perillosos: “Cal redefinir la C-17 de l’any 2025, però cal fer-ho ara i executar-ho quan hi hagi recursos”, ha defensat.

 
Mayoral també ha insistit en l’opció de construir una variant que passi pel Circuit de Barcelona-Catalunya i el poligon Coll de la Manya, a Granollers, per treure volum de trànsit de la via: “A la C-17 entre Mollet i Granollers hi passen cada dia 80.000 vehicles. La via no té capacitat per absorbir-los a tots, i menys si augmenta el número de vehicles per la millora econòmica”, ha declarat. “El futur passa per una variant i perquè la C-17 sigui un element més dels polígons i que aïlli el trànsit de pas”, ha afegit.

 

Un operari, instal·lant una malla metàl·lica aquest dijous a Tagamanent Foto: Jaume Ventura

 
A la vegada, l’alcalde d’una de les poblacions afectades, Aiguafreda, ha demanat paciència. Joan Vila ha destacat que la mesura d’instal·lar malles no és l’única que cal, però ha defensat que la Generalitat “és conscient de l’embut de la C-17 i estan preocupats per poder resoldre els problemes”. A més, ha reconegut que tots els ajuntaments han de pressionar per trobar una solució definitiva, tot i que ha avisat que serà costosa i que això farà que no sigui immediata.

 
La manifestació de dissabte
 
Pel que fa a la manifestació de dissabte que tallarà la C-17, Mayoral ha defensat que aquest acte “expressa un sentiment de preocupació per una infraestructura que no compleix les condicions i expressa dolor per les víctimes”. Mayoral també espera que sigui un “esperó” per resoldre els problemes de la via.
 
En la mateixa línia s’ha mostrat l’alcalde Vila, que dissabte assistirà a la manifestació: “La ciutadania té tot el dret a expressar la seva preocupació per l’estat de la C-17 i la manca de transport públic que podria ser una alternativa”. Tot i això, Vila ha reconegut que veu amb preocupació les possibles afectacions del trànsit que pot provocar tallar la via a les 12 del migdia del dissabte d’inici del pont de la Castanyada i ha demanat la màxima atenció als participants.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació