L'equip de govern i Arnau Martí fixen un «pacte d'estabilitat» a Vic fins a finals de mandat

El regidor i l'alcaldessa expliquen que posen "per davant la ciutat" amb noves propostes socials, d'educació, de barri i mediambientals

L'acord serà fins a finals de mandat.
L'acord serà fins a finals de mandat. | Carles Fiter
27 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 16:13h
Aquest dijous al matí l'alcaldessa de Vic Anna Erra i el regidor de Vic per a Tots Arnau Martí han presentat el nou acord de governabilitat. Tant Erra com Martí s'han mostrat satisfets i "molt contents" per aquest acord programàtic de governabilitat. L'equip de govern (CiU i PSC) format per deu regidors no incorporarà a Martí a l'equip de govern, però permetrà que les votacions siguin per majoria absoluta.

Erra ha explicat que ha estat un "procés que s'ha cuinat lentament, des de principis de mandat", i ha remarcat que han buscat un "punt de trobada". L'alcaldessa ha destacat tres elements de l'acord: la voluntat de diàleg entre les dues parts, un pacte que demostra que "posem per davant el treball per la ciutat", sense prioritzar si el partit és de dretes o d'esquerres; i que s'aconsegueix "un pacte d'estabilitat mutu fins a final de mandat".

D'altra banda, Martí ha explicat que s'ha fet un "treball positiu" en matèria de polítiques socials, de barri, d'educació i mediambientals, "focus importantíssims per la ciutat". El regidor de Vic per a Tots ha repetit que es posa per davant la ciutat. "No ens agradava la situació de desbloqueig de l'Ajuntament" ha dit Martí. Per això, "posem estabilitat per tal d'aprovar els grans acords". També ha remarcat que faran "un seguiment especial d'aquests acords signats", a través d'una comissió. El de Vic per a Tots no ha tancat la porta a les propostes presentades per l'oposició, "que em vegin com un aliat també per les propostes pel bé de la ciutat".

No entrarà al govern, de moment

L'alcaldessa ha explicat que han ofert al regidor a entrar al govern, però Martí diu que està "més còmode" amb aquesta forma. Tot i així, el regidor no descarta entrar-hi, si aquest acord funciona. En aquest sentit, doncs, de moment Martí no tindrà cap cartera. Ara caldrà veure si Martí es mou de lloc de cadires en el ple de Vic. Actualment està a l'esquerra del tot de l'alcaldessa, entre Capgirem i l'equip de govern.

"Discrepàncies" a nivell nacional

Arnau Martí ha reconegut que aquest pacte ha portat "discrepàncies" a nivell nacional, però ha remarcat que aquest projecte "enriqueix el ple de govern de la ciutat". Alhora ha explicat que hi hagut un acord gairebé unànime en la seva formació local (Podem i ICV) per formar aquest pacte.

L'aprovació de l'abans de POUM i el porta a porta

Tot i que Erra i Martí han dit que hi havia molts punts que s'acordaran, han destacat que el proper punt que s'aprovarà serà l'abans de POUM aviat. "Va ben encaminat i estem contents de com s'està treballant". D'altra banda, s'han referit al porta a porta per dir que "s'ha perdut l'oportunitat" i que es "deixa per una altra legislatura".

El lloc del pacte

Aquest pacte s'ha escenificat al parc Pasqual Blanca, que porta el nom d'un històric militant d'Iniciativa. Una de les primeres persones que va rebre en vida el nom d'un espai públic de Vic. D'altra banda, també s'ha fet al costat de l'escola Bressol dels Caputxins pels projectes de "gran importància" quant a educació.
Arxivat a