Stop Accidents C-17 podrà tallar la via després d'arribar a un acord amb els Mossos d'Esquadra

La plataforma canvia el tram perquè els vehicles puguin seguir circulant | El tall durarà només mitja hora

La C-17 a Tagamanent
La C-17 a Tagamanent | Adrià Costa
27 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 11:16h
Després que Interior prohibís tallar el tram proposat per la plataforma Stop Accidents C-17, finalment s'ha arribat a un acord amb els Mossos d'Esquadra i podran tallar la via aquest dissabte, però en un tram diferent i només mitja hora. Aquest dijous a la tarda la plataforma es va reunir amb Mossos, comandaments de Trànsit i Seguretat Ciutadana, per arribar a un acord.

Finalment, les tres alternatives que va proposar Interior a Stop Accidents C-17 es van descartar i es tallarà un tram que permeti desviar els vehicles sense afectar el trànsit. Concretament s'ha acordat tallar la C-17 només en sentit Vic (com al principi), del des del punt quilomètric 40 (a l'entrada d'Aiguafreda Sud) fins a la sortida del Muntanyà. La C-17 en direcció Barcelona no quedarà afectada per l'acció reivindicativa.

Així doncs, tant Mossos, com la plataforma, finalment han prioritzat la seguretat de l'acte de protesta i el fet que els vehicles puguin desviar-se pel centre urbà d'Aiguafreda, ja que la coincidència amb el pont de Tots Sants es podria produir una important congestió.

Aquest tall començarà a les 12 amb una concentració dels manifestants al Parc Centre Urbà d'Aiguafreda. Després es llegirà un manifest i tot seguit es tornarà al centre urbà d'Aiguafreda. Es preveu que el tall duri només mitja hora. La plataforma recomana que "si és possible" s'hi vagi amb samarreta de color vermell i recomana aparcar en les zones habilitades, com són el pàrquing de l'empresa Prensoland, a Sant Martí de Centelles.

La plataforma que reclama millores a la C-17 va néixer, a través de Facebook, arran de les esllavissades i d'un accident mortal. De fet, la data fixada per la concentració coincideix amb un mes exacte de la mort de la manlleuenca Marta Vilaró pel despreniment d'una pedra.

Solucions futures previstes, però sense calendari

Fa unes setmanes, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, va avançar a una quinzena d'alcaldes i regidors, en el Centre de Control de Carreteres de Vic, que renovaria punts de paviment de la C-17 entre la Garriga i Centelles abans d'acabar l'any.

Aquesta és una de les millores que se suma a la instal·lació de noves malles per evitar despreniments i a la revisió exhaustiva dels talussos. Però tot i el compromís de les actuacions previstes, el Departament encara no té una data fixada per aquestes actuacions.