La Diputació entrega el projecte d'ampliació del Centre d'interpretació del Camp de les Lloses de Tona

Aquest document ha de permetre al consistori disposar de la idea arquitectònica i dels costos de la inversió

Redacció Osona.com
26 d'octubre del 2016
La Diputació de Barcelona ha realitzat el projecte bàsic d'ampliació del Centre d'interpretació del Camp de les Lloses de Tona. El document, que ha estat lliurat a l'Ajuntament, ha de permetre al consistori disposar de la idea arquitectònica de l'ampliació i dels costos de la inversió, que segons el projecte és de 725.260 euros.

El Centre d'interpretació del Camp de les Lloses és un equipament, inaugurat l'any 2005, que permet acollir els visitants i la també la conservació de les peces extretes de l'important jaciment romà existent al municipi, catalogat l'any 1995 com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN).

L'ampliació de l'equipament

La voluntat de l'Ajuntament és ampliar aquest edifici per tal de disposar d'un equipament funcional i adequat a les necessitats tant del jaciment com dels visitants, atès que la gran quantitat de troballes fetes els darrers temps fan que aquest es quedi petit.

Concretament, el projecte bàsic d'ampliació inclou una nova sala d'exposició permanent, un magatzem per a peces arqueològiques, una sala polivalent per a reunions, xerrades i biblioteca, un espai de treball intern i un taller de restauració.

L'ampliació del centre contempla que l'edifici es configura com a porta d'accés i acollida dels visitants, ja que els tancaments de l'edifici separen l'espai públic de l'àmbit de jaciment. Mantenint aquesta mateixa funció, el projecte s'articula a l'entorn dels espais per a visitants, deixant en una zona més privativa els àmbits de treball intern.
 

Algunes de les peces exposades al museu del Camp de les Lloses Foto: ACN Busquets L.

Arxivat a