Tremosa porta el cas de Joan Coma al Parlament Europeu

El diputat de CDC expressa la manca d'independència judicial | També recorda els cas d'Artur Mas davant el ple de la cambra

Ramon Tremosa, al Parlament Europeu
Ramon Tremosa, al Parlament Europeu | @ramontremosa
Redacció
25 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 15:45h
El diputat de CDC al Parlament Europeu, Ramon Tremosa, ha portat al ple la manca d'independència judicial que hi ha a Espanya. En aquest sentit, ha demanat si, a banda d'Hongria i Polònia, la cambra "està preparada per lluitar pels drets fonamentals també a l'oest d'Europa" i ha posat l'exemple d'Espanya, on "el Tribunal Constitucional està dirigit per un exmembre del Partit Popular. La independència judicial és inexistent".

Més enllà, Tremosa exposa dos casos que estan molt presents en l'actualitat judicial a Catalunya. El de Joan Coma. Sobre el regidor de Vic recorda que la Fiscalia li demana vuit anys de presó "només per proclamar un discurs a favor de la independència al seu ajuntament", i el d'Artur Mas, que "s'enfronta un judicial polític per organitzar una votació simbòlica sobre la independència dos anys enrere".

Per últim, espera que un mecanisme es posi en marxa i que la UE reaccioni "defensant la democràcia a tot arreu de la Unió Europea".