«Mai caminaràs sol», suport unànime de l'independentisme a Joan Coma

Centenars de persones es concentren a Vic el mateix dia que el regidor de la CUP desafia l'Audiència Nacional i no es presenta a declarar | "Avui hem exercit un acte de sobirania", assegura l'edil que destaca la "transversalitat" del moviment solidari .contingutnaciodigital #columnanotigran .noticia h1 { font-size: 47px; line-height: 47px; }

Concentració de suport a Joan Coma
Concentració de suport a Joan Coma | Albert Alemany
Carles Fiter / Arnau Urgell
24 d'octubre del 2016
Actualitzat el 25 d'octubre a les 15:44h
"Mai caminaràs sol", una gran pancarta ha presidit la concentració de suport a Joan Coma aquesta tarda a Vic. Totes les sensibilitats de l'independentisme han estat presents a un acte que ha aplegat centenars de persones a la plaça del Pes de la capital osonenca en solidaritat amb el regidor investigat per "incitació a la sedició" i que aquest dilluns ha desafiat l'Audiència Nacional en no presentar-se al tribunal.

"Avui hem exercit un acte de sobirania", ha assegurat el regidor de la CUP Vic que ha continuat amb "total normalitat" la seva tasca municipal. "Ho continuaré fent fins que vulguin", en referència a una possible detenció que es podria produir les properes hores o els propers dies. De moment, el grup de suport a Joan Coma ha explicat que estaran tota la tarda amb ell per acompanyar-lo si es produís algun tipus d'actuació policial o judicial.

Joan Coma, en una roda premsa aquest dilluns al matí, ja havia reclamat als Mossos que no acatessin una possible ordre de detenció però ha fet una crida a respondre a l'actuació policial sense cap tipus de violència. El PDECat, que ha assistit a les mobilitzacions d'aquest dilluns, ha fet per la seva banda una crida a la CUP a no situar els Mossos al centre de la "pressió política".Suport unànime de l'independentisme

Joan Coma en les darreres hores no s'ha cansat de destacar la "transversalitat" del suport que ha rebut de les diverses sensibilitats del sobiranisme. Tant en la roda de premsa d'aquest matí com a la concentració de la tarda hi han assistit representants de tots els partits independentistes –per exemple Jordi Turull del PDECat, Marta Rovira d'ERC, Antoni Castellà de Demòcrates i un bon nombre de diputats de la CUP com Gabriela Serra i Benet Salellas, entre altres-. A més, ha destacat el protagonisme d'Òmnium –amb el seu president Jordi Cuixart al capdavant-, l'ANC i l'AMI. Aquest matí també ha destacat la important presència de representants dels "comuns" amb Jaume Asens, Albano Dante Fachin i Marta Sibina, entre altres.

Especialment celebrat ha estat el discurs de Jordi Gaseni, alcalde de l'Ametlla de Mar i vicepresident dels municipis independentistes. "El que li està passant avui a Joan Coma li pot passar a qualsevol regidor o alcalde d'aquest país. I això és una vergonya", ha exclamat amb força. Natàlia Esteve, vicepresidenta de l'ANC, ha qualificat la imputació del regidor vigatà com "fet gravíssim sense precedents". "És trist per Catalunya però també per Espanya que la Fiscalia rescati el delicte de desobediència", ha afegit insistint que "ni Coma caminarà sol ni hi farà cap dels altres electes imputats".
 

Concentració de suport a Joan Coma Foto: Albert Alemany


Les raons, en un article a Osona.com

Joan Coma i Roura ha explicat en un article publicat a Osona.com els motius que l'impulsen a ignorar la citació del jutge de l'Audiència Nacional. Aquest dilluns a les deu del matí havia de prestar declaració davant del magistrat Ismael Moreno com a investigat per un presumpte cas de sedició, per haver defensat en un ple municipal la desobediència civil dins del procés d'independència de Catalunya.

En el seu article, Coma es referma en les afirmacions que han desencadenat aquest procés judicial: "Reivindicàvem, com continuem reivindicant i practicant, la desobediència com a dret legítim a exercir davant d’un Estat demofòbic que es nega a escoltar i respectar la voluntat política democràtica, lliurement expressada, de la població de Catalunya. Assumim que, davant d’aquest estat, només podrem exercir el dret a decidir si exercim el dret a desobeir."

El regidor no dissimularà aquest dilluns la seva presència a la ciutat on desenvoluparà amb "total normalitat" la seva tasca com a portaveu de Capgirem Vic, el grup municipal que inclou la CUP. En l'article explica els motius de la seva acció de rebuig, entre els que destaca que "no reconeixem l’autoritat de cap tribunal per sobre els drets fonamentals, civils i polítics, com ara la llibertat de consciència, la llibertat d’expressió política i la llibertat d’associació, així com el respecte a la sobirania popular."
 

Especial "Investigat per sedició", amb totes les notícies del cas

Concentració de suport a Joan Coma Foto: Albert Alemany
 

Concentració de suport a Joan Coma Foto: Albert Alemany

Arxivat a