Joan Coma reclama als Mossos que no acatin una possible ordre de detenció

El regidor de la CUP de Vic rep el suport de partits i entitats després de desafiar l'Audiència Nacional i ignorar la citació de l'alt tribunal per "sedició" | L'edil continuarà la jornada amb "total normalitat" i a la tarda s'ha convocat una concentració de suport .contingutnaciodigital #columnanotigran .noticia h1 { font-size: 45px; line-height: 45px; }

Carles Fiter / Arnau Urgell
24 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 16:39h
Joan Coma, en la roda de premsa d'aquest dilluns
Joan Coma, en la roda de premsa d'aquest dilluns | Albert Alemany
Partits i entitats sobiranistes han explicitat el suport a Joan Coma i Roura, el regidor de la CUP de Vic acusat de sedició i que ha desafiat l'Audiència Nacional espanyola ignorant la citació judicial que l'obligava aquest dilluns a presentar-s'hi. L'edil ha reclamat als Mossos que no acatin una possible ordre de detenció però ha fet una crida a respondre a l'actuació policial sense cap tipus de violència.

El regidor "cupaire", que ha agraït la presència a Vic de representants de "tots colors", ha assegurat que avui continuaria la seva tasca municipal amb "total normalitat" a l'espera si hi ha algun moviment judicial o policial. A més, ha reclamat als Mossos que no acatin una possible ordre de detenció. Aquesta tarda, a partir de les cinc, s'ha convocat una concentració de suport a la plaça de la Pes de la capital osonenca.

A la roda de premsa d'aquest matí –convocada pel Moviment 30/03, el grup de suport al regidor investigat-, hi ha assistit representants com Josep Rull (PDECat), Marta Rovira (ERC), Gabriela Serra, Benet Salellas i Eulàlia Reguant (CUP), Albano Dante (CSQEP), Jaume Asens (BComú), Jordi Sànchez (ANC), Jordi Cuixart (Òmnium) i Neus Lloveras (AMI), entre d'altres.

En aquest sentit, Lloveras ha remarcat el cas de Coma, d'entre els 401 casos judicials municipals, ja que "és el primer cop que convoquen a una persona per expressar la seva opinió en un ple municipal". Alhora ha destacat que "la persecució al món polític va a més". Sànchez ha dit que es tracta de "les cares més fosques de la democràcia" i que "amb aquesta persecució l'estat espanyol "demostra la seva por i debilitat".

També hi havia l'alcaldessa de la ciutat Anna Erra amb tots els representants del consistori, excepte Josep Anglada de Plataforma Vigatana, que va denunciar Coma a la Guàrdia Civil. Altres formacions com el Moviment Demòcrata Català de l'exalcalde Josep Maria Vila d'Abadal també han donat suport al regidor investigat.

Les raons, en un article a Osona.con

Joan Coma i Roura ha explicat en un article publicat a Osona.comels motius que l'impulsen a ignorar la citació del jutge de l'Audiència Nacional. Aquest dilluns a les deu del matí havia de prestar declaració davant del magistrat Ismael Moreno com a investigat per un presumpte cas de sedició, per haver defensat en un ple municipal la desobediència civil dins del procés d'independència de Catalunya.

Segons algunes fonts, l'Audiència Nacional prendrà alguna determinació ràpida, que consistiria en fer detenir Joan Coma pels Mossos d'Esquadra, potser avui dilluns mateix o demà dimarts, per traslladar-lo tot seguit a la capital espanyola.

En el seu article, Coma es referma en les afirmacions que han desencadenat aquest procés judicial: "Reivindicàvem, com continuem reivindicant i practicant, la desobediència com a dret legítim a exercir davant d’un Estat demofòbic que es nega a escoltar i respectar la voluntat política democràtica, lliurement expressada, de la població de Catalunya. Assumim que, davant d’aquest estat, només podrem exercir el dret a decidir si exercim el dret a desobeir."

El regidor no dissimularà aquest dilluns la seva presència a la ciutat on desenvoluparà amb "total normalitat" la seva tasca com a portaveu de Capgirem Vic, el grup municipal que inclou la CUP. En l'article explica els motius de la seva acció de rebuig, entre els que destaca que "no reconeixem l’autoritat de cap tribunal per sobre els drets fonamentals, civils i polítics, com ara la llibertat de consciència, la llibertat d’expressió política i la llibertat d’associació, així com el respecte a la sobirania popular."
 

Especial "Investigat per sedició", amb totes les notícies del cas

Arxivat a