Joan Coma, a l'espera de ser detingut

Ignorarà la citació per un cas de "sedició", no anirà a declarar aquest dilluns a l'Audiència Nacional i passarà el dia a la ciutat fent activitat municipal | Una concentració a la plaça Major li donarà suport a les cinc de la tarda

Joan Coma, en un recent acte de suport a Vic.
Joan Coma, en un recent acte de suport a Vic. | Carles Fiter.
Redacció
24 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 8:28h
El regidor de la CUP de Vic, Joan Coma i Roura, explica en un article publicat a Osona.com aquesta mitjanit els motius que l'impulsen a ignorar la citació del jutge de l'Audiència Nacional. Aquest dilluns a les deu del matí havia de prestar declaració davant del magistrat Ismael Moreno com a investigat per un presumpte cas de sedició, per haver defensat en un ple municipal la desobediència civil dins del procés d'independència de Catalunya.

Segons algunes fonts, l'Audiència Nacional prendrà alguna determinació ràpida, que consistiria en fer detenir Joan Coma pels Mossos d'Esquadra, potser aquest dilluns mateix o demà dimarts, per traslladar-lo tot seguit a la capital espanyola. Per aquest dilluns a la tarda, hi ha convocada una concentració a la plaça Major de Vic per fer costat al regidor, que és cap del grup municipal de Capgirem Vic.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, han expressat públicament el seu suport al regidor investigat.

En el seu article, Coma es referma en les afirmacions que han desencadenat aquest procés judicial: "Reivindicàvem, com continuem reivindicant i practicant, la desobediència com a dret legítim a exercir davant d’un Estat demofòbic que es nega a escoltar i respectar la voluntat política democràtica, lliurement expressada, de la població de Catalunya. Assumim que, davant d’aquest estat, només podrem exercir el dret a decidir si exercim el dret a desobeir."

El regidor no dissimularà demà la seva presència a la ciutat, ja que en l'article anuncia que a les deu del matí serà a l'Ajuntament, on explicarà els motius de la seva acció de rebuig, entre els que destaca que "no reconeixem l’autoritat de cap tribunal per sobre els drets fonamentals, civils i polítics, com ara la llibertat de consciència, la llibertat d’expressió política i la llibertat d’associació, així com el respecte a la sobirania popular." Després continuarà la seva activitat tot assistint a les reunions de la Junta de Portaveus i d'una comissió municipal informativa. A les cinc, serà present a la concentració convocada per diverses entitats, com el Moviment 30/03, constituït expressament per aquest cas.

- Especial "Investigat per sedició", amb totes les notícies del cas.
 

Cartell de la concentració del dilluns, 24 d'octubre, a Vic.. Foto: Moviment 30/03

Arxivat a