Joan Coma desafia l'Audiència Nacional i demà no anirà a declarar

El regidor de Capgirem Vic està investigat per un presumpte cas de sedició, per haver defensat la desobediència per obtenir la independència de Catalunya

Joan Coma.
Joan Coma. | Adrià Costa.
Redacció
23 d'octubre del 2016
Actualitzat el 24 d'octubre a les 0:13h
El jutge Ismael Moreno haurà d'esperar assegut demà al matí al regidor de Capgirem Vic, Joan Coma, perquè aquest acaba d'anunciar que no es presentarà a declarar a l'Audiència Nacional, que l'havia citat en tant que investigat per un presumpte delicte de sedició. És probable que aquesta acció comporti la intervenció policial per traslladar el regidor tot seguit a la capital espanyola.

Per demà dilluns a les cinc de la tarda està convocada una concentració de suport al regidor a la plaça Major de Vic, que compta amb l'adhesió de diverses entitats. Coma explicarà els motius de la seva decisió en un article d'opinió que publicarà a Osona.com a les 12 de la nit d'avui diumenge.

L'acusació contra Joan Coma, cap del grup municipal de Capgirem Vic, arrenca de les afirmacions que va fer en el ple municipal del passat 9 de desembre, en què es va aprovar una moció de suport a la contundent resolució del Parlament de Catalunya d'inici del procés d'independència de Catalunya. En la frase de Coma que "per fer una truita caldrà trencar els ous", el tribunal espanyol hi va observar una crida a la sedició.
 
Arxivat a