Puigdemont dóna ple suport a Joan Coma

El president de la Generalitat veu en la CUP "voluntat" d'aprovar els pressupostos per al 2017 | Retreu al PSC que tingui "barreres" a l'hora de negociar amb el Govern, però en canvi estigui disposat a fer president Mariano Rajoy

Carles Puigdemont, al programa 7 dies del 9 TV
Carles Puigdemont, al programa 7 dies del 9 TV | El 9 TV
Redacció
22 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 12:37h

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va donar aquest divendres ple suport al regidor de Capgirem Vic Joan Coma, acusat d'incitació a la sedició, que aquest dilluns decidirà si desobeeix o declara a l'Audiència Nacional. Així ho va defensar en una entrevista a El 9 TV, on considera que es tracta d'una situació "esperpèntica".

El cap de l'executiu català també ha fet extensiu el seu suport a l'expresident Artur Mas, el diputat Francesc Homs o la presidenta del Parlament Carme Forcadell. En aquest mateix sentit, el President critica que no es puguin expressar les opinions polítiques legítimes. També va avisar que si l'Estat pren "mesures coercitives" contra Catalunya per la defensa de la independència es trobarà al davant "un poble en marxa".

D'altra banda, pel que fa a l'aprovació dels pressupostos, el president ja va notar sintonia "abans de l'estiu" (i de la qüestió de confiança) i que ara confia que els cupaires i Junts pel Sí arribaran a un acord en la negociació pels comptes. "No els hem demanat mai un xec en blanc, sinó corresponsabilitat i això no exclou que tinguem alguns punts de vista diferents. Necessitem els pressupostos. Si no som capaços de tenir-los, no podem fer la independència", ha insistit.

D'altra banda, va retreure al PSC que tingui "apriorismes" i "barreres" a l'hora de negociar amb el Govern el nou projecte pressupostari per les diferències en la qüestió sobiranista. "Si són capaços de fer president Mariano Rajoy, amb la corrupció, la reforma laboral, el dèficit i l'endeutament, no ens poden donar un cop de mà en polítiques socials que comparteixen?", es va preguntar tot assegurant que els comptes públics recolliran propostes socials que el PSC ja ha acordat durant la legislatura amb JxSí.
Arxivat a