Prats i Viladrau es resisteixen a facilitar els noms de la gent que va treballar el 12-O

L'Ajuntament del Brull està pensant què fer | Els subdelegats de l'executiu central pregunten si van treballar empleats públics i demanen que trametin l'acord del plenari pel qual es va aprovar obrir portes

20 d'octubre del 2016
Actualitzat el 24 d'octubre a les 8:54h
Els tres ajuntaments osonencs que van treballar el 12-O, Dia de la Hispanitat, El Brull, Prats de Lluçanès i Viladrau ja han rebut la sol·licitud dels subdelegats del govern espanyol demanant una confirmació oficial sobre si van obrir les seves portes aquest dia. En el requeriment, tal com han explicat els alcaldes, es demana als ajuntaments que especifiquin si van treballar empleats públics i se'ls insta a trametre l'acord del plenari pel qual es va aprovar que el consistori obrís les seves portes. Es van enviar a 58 ajuntaments catalans.

Alcalde de Prats de Lluçanès: "No perdrem el temps, tenim molta feina a fer"

L'Ajuntament de Prats de Lluçanès va rebre aquest dimecres a la nit la demanda d'informació. Isaac Peraire ha explicat a Osona.com que no contestaran a la informació que demana la subdelegació del govern espanyol "per coherència". "No només va ser el 12-O, a vegades també treballem dissabtes i diumenges -explica Peraire- estem al servei de la ciutadania".

Per aquest motiu, l'alcalde diu que "no perdrem el temps" i li aconsella a la subdelegada del govern espanyol a Catalunya María de los Llanos de Luna "que tampoc el perdi". "Tenim molta feina a fer" i "no farem d'una excepcionalitat d'una cosa que és normal". Peraire convida a la subdelegada a visitar l'Ajuntament de Prats "per veure com treballem i funcionem".

Alcaldessa de Viladrau: "No els donarem els noms dels treballadors"

L'Ajuntament de Viladrau va ser el primer que va rebre la sol·licitud dels subdelegats del govern espanyol de Girona el dilluns 17 d'octubre. L'alcaldessa del municipi, Margarida Feliu, va avançar a Osona.com que "els contestarem que estàvem oberts i que no vam fer cap acord en el plenari". Feliu va remarcar que "no els donarem els noms dels empleats públics" que van treballar el 12-O.

De totes maneres, explica que acabaran de prendre la decisió en aquests darrers dies. Feliu apunta que s'està parlant amb altres ajuntaments per veure quina és la resposta majoritària. L'alcaldessa de Viladrau considera que, es respongui o no a la sol·licitud d'informació, el més segur és que la majoria dels ajuntaments "no facilitarem els noms dels treballadors".

Ferran Teixidó, alcalde d'El Brull: "No sabem que farem"

L'Ajuntament d'El Brull va rebre la notificació aquest dimarts al vespre i tal com informa el seu alcalde Ferran Teixidó "estem rumiant que fer; encara no sabem que farem".

Badalona als jutjats

L'Ajuntament de Badalona, que va ser el consistori més gran que va obrir i el que va desfermar la polèmica, haurà de declarar davant del jutge per un presumpte delicte de desobediència els propers 25 i 26 d'octubre. La tramitació de la denúncia la va fer el PP. Aquest delicte pot suposar una pena d'entre sis mesos i dos anys d'inhabilitació i una multa.

Tot i així, Badalona no va ser l'únic. També ho van fer d'altres municipis com Berga (Berguedà) -que ho tornarà a fer el 6 de desembre, dia de la Constitució-, Viladamat (Alt Empordà), Celrà (Gironès), Sant Pere de Riudebitlles (Alt Penedès), Linyola (Pla d'Urgell), Argentona (Maresme), la Vilella Alta (Priorat), Mieres (Garrotxa) i Verges (Baix Empordà), Capellades (Anoia) i Torrelameu (Noguera), entre d'altres.
Arxivat a