Marta Rovira inaugura el cicle de conferències de l'Aula de la Gent Gran d'Osona

"Cap a la República Catalana" ha estat la xerrada inaugural de la diputada al Parlament de Catalunya | Enguany s'han afegit a l'associació unes 150 persones a les més de mil que hi ha

Redacció Osona.com
20 d'octubre del 2016
Actualitzat el 24 d'octubre a les 9:03h

La sala estava plena de gom a gom. Foto: Carles Fiter


Marta Rovira va inaugurar el cicle de conferències de l'Aula d'Extensió Universitària Gent Gran d'Osona aquest dimecres al vespre amb la xerrada "Cap a la República Catalana". La iniciativa consisteix a conferències impartides per professors de les diferents universitats de Catalunya i personalitats de prestigi i tenen lloc cada dimecres a les 6 de la tarda a l'Atlàntida, Centre d'Arts Escèniques d'Osona. Aquest cicle compta amb el suport de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, l'Ajuntament de Vic, el Consell Comarcal d'Osona, el Departament de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya a través d'AFOPA.

Durant la presentació, el president de l'associació Aula de la Gent Gran d'Osona Isaac Pérez va apuntar que enguany s'han unit a l'ens unes 155 persones a les més de mil que hi ha. La secretària general de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, Àngels Crusellas, va explicar les dues vies per formar-se: la reglada i la no reglada. Va destacar aquesta última, ja que "aprenem llegint, escoltant o parlant".

"Són informacions que constitueixen una part molt gran del què sabem" va dir Crusellas. Alhora va remarcar la importància de les conferències on "s'ofereixen coneixements de professionals, especialistes". En aquest sentit, el vicepresident del Consell Comarcal d'Osona, Joan Carles Rodríguez, va destacar la importància de la formació i va felicitar als assistents "per emprendre aquest viatge pel coneixement humà".
 

La taula que va acompanyar Marta Rovira a la conferència. Foto: Carles Fiter


Finalment, Marta Rovira va encetar els actes de l'Aula de la Gent Gran d'Osona amb la conferència: "Cap a la República Catalana". La diputada al Parlament de Catalunya i Secretària General d'ERC va començar explicant que el país està en una cruïlla històrica, i que "cal decidir el canvi o quedar-se on són som". Rovira va destacar que Catalunya ha passat un llarg viacrucis d'intents polítics o pactes, "on hem perdut benestar, recursos i competències".

L'Aula d'Extensió Universitària Gent Gran d'Osona té com a objectiu facilitar el coneixement a persones de més de seixanta anys, a través de conferències, diàleg i reflexió. L'Aula va començar a organitzar conferències setmanals el dia 2 d'octubre de 1994, i el dia 2 d'octubre de 1995 es varen aprovar els Estatuts, que s'han anat modificant fins al dia d'avui. Des dels inicis s'han impartit i organitzat més de 500 conferències de temes diversos en els àmbits de les humanitats, les ciències socials i les tecnologies; i més de 45 viatges socioculturals.
 

Consulteu tota la programació

Arxivat a