Quatre equips de la UVic-UCC ja s'han inscrit a l'edició 2017 de l'Uniraid

La ruta amb cotxes de més de 20 anys s'adreça a universitaris i tindrà lloc del 25 de febrer al 5 de març per carreteres i deserts del Marroc | L'activitat fomenta l'esperit emprenedor, la solidaritat i l'assoliment de competències clau en projectes reals com treball en equip, creativitat, lideratge o gestió de recursos

Exposició de vehicles participants a l'Uniraid coincidint amb la presentació de la prova a la UVic-UCC
Exposició de vehicles participants a l'Uniraid coincidint amb la presentació de la prova a la UVic-UCC | UVic-UCC
Redacció Osona.com
19 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 17:21h
Un total de vuit estudiants de la UVic-UCC, dividits en quatre equips, ja s’han inscrit a l’edició 2017 de l’Uniraid, el viatge-aventura adreçat a universitaris que del 25 de febrer al 5 de març es durà a terme per carreteres i deserts del Marroc. L'organització de la prova la va presentar la setmana passada en un acte adreçat a estudiants a la Facultat de Ciències i Tecnologia (UST), on també es va conèixer el testimoni d'alumnes que van participar a l’edició passada i es van exposar alguns dels vehicles que hi prenen part.

El director de l’Uniraid, Albert Margarit, va explicar que l'activitat no pretén fomentar la competició entre els equips sinó al contrari: "despertar en els participants una sèrie de valors que seran clau perquè els futurs graduats s’obrin pas al mercat laboral, com a emprenedors i com a professionals". Segons Margarit, aquesta actitud ha de començar quan es pren la decisió de participar al raid i s’ha de mantenir abans, durant i després de la cursa: WHem buscat un repte a priori impossible, per tal que els participants s’hagin d’esforçar molt a buscar solucions i recursos per tirar endavant, però també arguments per convèncer als que els diran que estan sonats", va dir.

Per a la degana de la UST, Laura Dempere, els valors de l’Uniraid entronquen perfectament amb "la voluntat de la Facultat de fomentar l’esperit emprenedor en els estudiants, i d’assegurar que es graduïn no només amb coneixements tècnics consolidats sinó amb l’assoliment de competències clau en projectes reals, com el treball en equip, la creativitat, l’ètica professional, la capacitat de lideratge, la proactivitat, l’organització de les tasques i la gestió de recursos”. Per a Dempere, aquesta aventura “és una activitat extracurricular que pot contribuir a desenvolupar les mateixes competències des d’una perspectiva complementària, i en una temàtica afí a bona part dels estudis de la UST".
 

El director de l'Uniraid, Albert Margarit, en la presentació de la prova, el passat 11 d'octubre, a la Facultat de Ciències i Tecnologia (UST) Foto: UVic-UCC


Inscripcions obertes fins al mes de gener

De moment, per part de la UVic-UCC a l’Uniraid 2017 ja s’hi han inscrit 4 equips d’estudiants: Pau Bonet i Martí Roca, Elisabet Casanovas i Iris Chappuis, Tomàs Riera i Clàudia Campmany, i Andrea Àlvarez i Ariadna Bailly. Fins al proper 23 de gener, però, hi ha temps per apuntar-se a la prova, a través del web www.uniraid.org, on en total ja ho han fet un centenar d’equips d’Espanya i Portugal.

Tànger serà el punt de partida i de finalització de la propera edició de l’Uniraid, que durà els participants a creuar el Marroc passant per l’Atlas, el desert de Erg Chebbi i Marrakesh. Durant el trajecte cada equip entregarà un mínim de 30 quilos de material escolar solidari a pobles del desert prèviament identificats per l’organització. En total seran nou dies i set etapes, que combinaran la conducció per carreteres de muntanya, pistes, sorra i dunes. Els participants les hauran de superar a bord d’un cotxe de més de 20 anys, que no sigui 4×4 i tingui una cilindrada màxima de 1.300 cc.  Aniran equipats només amb un roadbook, un mapa i una brúixola, sense GPS ni dispositius electrònics. A més, en el transcurs de la ruta l’organització desafiarà els participants amb proves complementàries d'estratègia i habilitat.

A la darrera edició de l’Uniraid ja hi va participar un equip de la UVic-UCC, format per Albert Bigas i Àlex Lara, dos estudiants de Mecatrònica de la UST. Amb el nom de Superpanders, els dos estudiants va completar la ruta i van aconseguir entregar els 30 quilos de material solidari a bord d’un Seat Panda que ells mateixos havien preparat per fer la travessia pel desert.
Arxivat a