Suspès el judici contra Josep Ramisa per tercer cop

El principal accionista d'Esfosa no s'ha presentat al·legant que hi havia "un acord de negociació amb l'empresa | Està denunciat per insults racistes, agressions i amenaces, en el marc de la vaga del passat mes de març

Redacció Osona.com
19 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 15:48h

L'empresari d'Esfosa, Josep Ramisa (esquerra), i el seu advocat abandonant els jutjats de Vic el passat juny. Foto: ACN Busquets L.


El judici contra Josep Ramisa, principal accionista d'Esfosa, s'ha tornat a suspendre aquest dimecres per tercer cop perquè l'empresari no s'ha presentat als jutjats. Ramisa està acusat d'un presumpte delicte d'amenaces, agressió i insults racistes a un grup de treballadors durant la vaga de l'escorxador durant el mes de març.

Tal com ha explicat Antoni Iborra, advocat dels treballadors, a Osona.com, Ramisa no s'ha presentat a la seu dels jutjats al·legant "que hi havia un acord de negociació amb l'empresa". Un acord que, segons l'advocat, no existeix. A més, Iborra ha dit que "tampoc s'ha preocupat de comprovar si existia aquest acord".

L'advocat de Ramisa ha justificat l'absència del seu client al·legant que les converses el dia abans amb el comitè d'empresa d'Esfosa el van portar a pensar que s'arribaria a un acord. D'altra banda, la jutgessa ha demanat "puntualitat" el proper dia i ha advertit que si Ramisa no assisteix a la propera cita el judici se celebrarà igualment.

El judici queda ajornat pel 23 de novembre. Aquest era el tercer cop que Ramisa es presentava els jutjats per anar a declarar; el primer cop es va suspendre per problemes de salut i de procediment, i el segon perquè semblava que s'havia obert un procediment de mediació.

El judici és fruit de la denúncia que va interposar el sindicat COS, després que l'empresari s'enfrontés verbalment, amb algunes empentes, el passat mes de març amb alguns dels treballadors durant la vaga a l'escorxador vigatà.

Segons els treballadors, Ramisa es va dirigir a un piquet format per quatre treballadors i els va dir "us fotré quatre tiros" i també a un treballador d'origen subsaharià li va dir: "a tu mort de gana, et faré tornar a l'Àfrica".
Arxivat a