Junqueras es mostra optimista amb l'enderroc dels pisos de Can Garcia

El vicepresident i conseller d'Economia es troba amb l'alcalde de Manlleu Àlex Garrido

Vilagrà i Garrido mirant a Junqueras mentre signa el Llibre d'Honor de la ciutat.
Vilagrà i Garrido mirant a Junqueras mentre signa el Llibre d'Honor de la ciutat. | Carles Fiter
13 d'octubre del 2016
Actualitzat a la 13:12h
El vicepresident i conseller d'Economia de la Generalitat de Catalunya Oriol Junqueras ha dit aquest matí dijous al matí a l'Ajuntament de Manlleu que espera "que el govern trobi els mecanismes per resoldre la qüestió del segon bloc", en referència a l'enderroc dels pisos de Can Garcia. Junqueras ha apuntat que la "situació no és tan bon com voldríem". Tot i així, "ha millorat i per això esperem que el Govern pugui resoldre-ho en els propers exercicis".

Tal com ha explicat l'alcalde de Manlleu Àlex Garrido en la reunió, "és un tema de ciutat de gran importància, un procés que no es pot aturar". Per aquest motiu, Garrido ha dit: "demanem aquest esforç a la Generalitat perquè és vital per Manlleu.

En la trobada, on també hi havia la delegada de la Generalitat a la Catalunya Central, s'ha parlat de "la situació actual del municipi, dels nostres reptes i alguns problemes que la Generalitat ens pot vetllar" ha explicat l'alcalde. A més de l'enderroc, Garrido ha apuntat que s'ha parlat del Teatre Centre de Manlleu, la Bibilioteca, etc.

Junqueras i Garrido han parlat del futur de Catalunya. Garrido ha dit que "el municipalisme té un paper fonamental en aquest procés i, per tant, Manlleu ens posem al costat de la Generalitat"

Descens de la inversió pública a Osona

La comarca d'Osona, com la resta de Catalunya, ha experimentat una caiguda en inversió pública en els darrers exercicis. Junqueras ha apuntat que "hi ha hagut una caiguda en tots els àmbits". "El Govern de Catalunya ha prioritzat en els darrers anys de crisi, les partides de caràcter social: salut, ensenyament, etc". D'altra banda, el vicepresident ha apuntat que el Govern "ha pogut fer front al deute d'ajuntaments i entitats".

Junqueras i el 12-O

El vicepresident del Govern i el conseller d'Economia ha volgut reiterar que "ningú impedirà que sempre prioritzem els ciutadans del país i que sempre estiguem amatents a treballar pels ciutadans del nostre país en tot moment". Junqueras ho ha dit en referència a la causa penal que s'ha obert contra l'Ajuntament de Badalona per haver treballat aquest 12 d'octubre, tot i la prohibició judicial.

De fet, el vicepresident del Govern ha explicat que ell mateix i el conseller Comín van mantenir la seva activitat durant el 12-O i van visitar l'Hospital de Sant Pau i el Clínic "per conèixer de primera mà la realitat d'aquests centres hospitalaris i expressar el compromís del Govern, que es concreta en un especial reforç pressupostari en Salut i Ensenyament".
Arxivat a