Una forta llevantada escombrarà el 12-O i pot deixar més de 100 litres

El Servei Meteorològic de Catalunya activa avisos per intensitat de més de 20 l/m2 en 30 minuts i per acumulació de pluja per aquest dimecres

Redacció
11 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 19:25h

Evolució de la intensitat de la llevantada aquest dimecres


Catalunya viurà aquest dimecres, coincidint amb el 12 d'Octubre, l'episodi de pluja més important des de l'inici de la tardor. Una forta llevantada escombrarà el país de sud a nord i descarregarà amb especial intensitat a la franja litoral i prelitoral.

L'episodi de pluja començarà de matinada a les Terres de l'Ebre i a mesura que avanci la jornada anirà afectant el centre i el nord del país. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per intensitat de més de 20 l/m2 en 30 minuts i per acumulacions superiors als 100 l/m2 en 24 hores.

A la zona de la costa central les precipitacions seran especialment intenses a partir de primera hora de la tarda mentre que a la Costa Brava hi arribaran al vespre. En punts com Barcelona i el Baix Llobregat no es descarta que la pluja superi els 60 o, fins i tot, els 80 litres.

Amb la llevantada arribarà també una caiguda de les temperatures. De fet, podrien caure entre 4 i 8 graus respecte les d'aquest dimarts. Les màximes no superaran els 20 graus.