Un projecte vol transformar el barri de les adoberies de Vic en un districte artístic i cultural

La iniciativa tindrà un format taller i comptarà amb la participació nous socis de sis països europeus

Redacció Osona.com
12 d'octubre del 2016
Vista de les Adoberies.
Vista de les Adoberies. | Adrià Costa
El projecte de la QUAM-CAPP 2016 vol transformar el barri de les adoberies de Vic en un districte artístic i cultural. De fet es fa més internacional que mai i incorpora la participació de nou socis provinents de sis països europeus. Aquesta dimensió internacional s'aconsegueix mitjançant el programa 'Collaborative Arts Partnership Programme' (CAPP), un projecte d'investigació entorn a les pràctiques artístiques col·laboratives.

A més, comptarà amb la presència d'investigadors, professors i alumnes del Màster en Intervenció i Gestió del Paisatge i el Patrimoni, organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Museu d'Història de Barcelona (MUHBA). En l'edició d'aquest any, que tindrà lloc del 17 al 22 d'octubre, el ACVic Centre d'Arts Contemporànies serà l'encarregat d'acollir aquesta activitat de recerca, debat formació i producció especialitzada en l'àmbit de l'art contemporani, que enguany tindrà format de taller i proposarà projectes d'intervenció i gestió concrets que es puguin aplicar per transformar el barri de les Adoberies de Vic en un districte cultural i artístic.

El taller de 'Paisatges ordinaris, patrimonis emergents: el paisatge com a creació col·lectiva' de la QUAM-CAPP 2016 proposarà als participants treballar tres temes, el primer gira al voltat de com transformar el barri de les Adoberies en un nou districte cultural, és a dir, quines serien les accions, les estratègies per recuperar i reciclar entorns d'aquest barri per a que sigui un nou barri. En segon lloc, planteja un pla per millorar la connectivitat d'aquest barri amb la ciutat de Vic. I, per últim, posar en comú dues vessants, el paisatge i el patrimoni de tipus ambiental i el paisatge i patrimoni de tipus cultural.

Tot això amb l'objectiu d'acabar proposant "en una setmana" projectes executius "concrets i que siguin realistes", ha subratllat el director del Màster en Intervenció i Gestió del Paisatge i del Patrimoni de la UAB, Francesc Muñoz. Els encarregats de la transformació seran una trentena de participants entre els quals es troben investigadors, professors i alumnes d'universitats europees d'Alemanya, Irlanda, Regne Unit, Hongria, Finlàndia, a més d'Espanya, totes integrades a la xarxa UNISCAPE.

La QUAM es manté intacte gairebé 40 anys després, un esdeveniment que s'ha consolidat amb el seu paper pioner de promotor d'iniciatives i debat sobre la interconnexió entre art contemporani i educació. Amb la mateixa formula de la QUAM-CAPP 2016, han sorgit propostes a llocs com el Barri del Rec d'Igualada, l'aeroport de Lleida-Alguaire o el Circuit de Montmeló.

 
Arxivat a