Inèdita mostra de vestuari amb peces de xocolata

La dissenyadora Teresa MO triomfa amb la seva proposta basada en els sentits i la xocolata

Models recreant l'obra de Joan Brossa amb vestits que porten ornaments de xocolata
Models recreant l'obra de Joan Brossa amb vestits que porten ornaments de xocolata | Santi Pujolàs
Redacció
11 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 12:58h
La Mostra de vestuari basada en els sentits i la xocolata que la dissenyadora Teresa MO va exhibir a Vic el divendres passat va aplegar un nombrós públic al claustre de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic, que va gaudir la iniciativa i va elogiar el disseny de tots els models.

La mostra, que forma part de la programació de Vic Capital de la Cultura Catalana 2016, va incloure "un vestuari artístic i d'alta costura" inspirat en l'obra d'artistes com Picasso i Brossa i amb alguns dels vestits elaborats amb complements de xocolata, "un fet inèdit tant a Catalunya com a l'Estat", com diu MO.
 

La col·lecció de vestits seguirà ara el seu recorregut per diversos escenaris de Catalunya. La mostra sorgeix de la inquietud de MO -nom artístic de Maria Teresa Montells Oms, amb una llarga trajectòria com a modista i estilista- de plasmar amb els seus vestits "les sensacions i sentiments" que li transmeten l'obra dels pintors Pablo Picasso, Rohtko, Josep Vernis, J. Uribe Robert i del poeta Joan Brossa.

Sens dubte, la major dificultat ha estat la creació dels vestits amb xocolata amb elements que són autèntiques peces d'orfebreria. En aquest cas, els models portaven un espectaculars ornaments al cap amb coll de blonda fet a base de xocolata i un plat a la mà, la noia amb amb uns llavis vermells i el noi amb una clau que simbolitzaven poemes de Brossa. Per a la seva elaboració, MO ha comptat amb la participació de Raül Cegarra, el Xocolater de Taradell.
 

Sobre Teresa MO

Teresa MO és dissenyadora, modista d'alta costura, sastre i estilista. Nascuda a Vic, on té el seu estudi taller, viu entre la capital d'Osona i Barcelona i es dedica al disseny i elaboració de vestuari artístic per a teatre, cine, dansa, etc, i a l'estilisme personalitzat.
 

Realitza muntatges per exposicions, recitals de poemes, passarel·les de moda, etc, i ha guanyat diversos premis de vestuari del món de les arts escèniques i de la cultura tradicional dissenyant des de vestits de reis de l'orient, gegants i capgrossos fins a la roba de campions estatals de balls o bé la casulla i mitra del Bisbe de Vic. Ha creat disfresses per a clients de països com Itàlia, França i Àustria. També ha fundat i dirigit el grup de teatre Els Carmelluts -ara Xalest Teatre-. Els últims mesos ha pogut fer realitat el seu somni de dissenyar vestuari per exhibir amb la Mostra de vestuari basada en els sentits i la xocolata, però allunyant-se de la passarel·la clàssica, ja que hi és contrària per "l’explotació que hi ha en el seu rerefons".
Arxivat a