«Els concerts de Brandermburg» enceta el cicle de Grans Concerts a l'Atlàntida

Ton Koopman amb l'Amsterdam Baroque Orchestra interpretaran un repertori diferent | La cantant alemanya Ute Lemper trenca el repertori clàssic | Joel Bardolet estrenarà el seu primer treball en l'espai dedicat als joves intèrprets

Redacció Osona.com
11 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 12:39h
Ton Koopman
Ton Koopman | L'Atlàntida - Centre d'Arts Escèniques d'Osona

La sisena temporada del cicle de Grans Concerts de l'Atlàntida porta a Vic figures destacades de la música clàssica, tant internacionals com locals, amb cinc propostes. L'encarregat d'encetar la programació és Ton Koopman amb l'Amsterdam Baroque Orchestra que interpretaran "Els concerts de Brandembrug" de J.S. Bach, en un l'últim concert a Catalunya. Tal com va avançar el cap de programació Ramon Ferrer en la presentació, "és un Bach diferent el que estem acostumats".

També destaca en la de programació El Rèquiem de Mozart, amb direcció del català Josep Pons i que interpretaran l'Orquestra i el Cor del Gran Teatre del Liceu. Aquest concert es completarà amb dues altres obres de Mozart: Música per a un funeral maçònic i Concert per a piano i orquestra número 23, interpretat pel jove talent Ignasi Cambra.

A banda dels concerts de Bach i el Rèquiem de Mozart, també hi haurà el concert de Bartek Niziol, un dels violinistes més brillants de Polònia en un concert emmarcat dins del Festival de Música Polonesa de Catalunya. Bernet Niziol actuarà a Vic amb el seu quintet per a piano i corda (Spyros Ensemble) el 23 d'octubre.

Ute Lemper trenca el repetori clàssic

La cantant alemanya Ute Lemper trencarà el repertori clàssic del cicle Grans Concerts. Lemper interpretarà a l'Atlàntida l'espectacle Last Tango in Berlin, que s'aparta del repertori estricte de la música clàssica. La seva trajectòria artística l'avala com una de les veus més brillants de l'escena internacional, coneguda sobretot per la interpretació de les peces de Kurt Weil i pel repertori de cançons europees del període entreguerres. L'artista aproparà el públic a la sonoritat del cabaret alemany, a la cançó francesa i al tango argentí. El concert se celebrarà el proper 12 de novembre i té un preu únic de 35 euros (fora de l'abonament).
 

Joel Bardolet Foto: L'Atlàntida - Centre d'Arts Escèniques d'Osona


Joves intèrprets

Cada any el cicle Grans Concerts dedica un espai als joves intèrprets. En aquesta ocasió, el 18 de desembre, el violinista format a la capital osonenca Joel Bardolet farà la presentació i l'estrena del seu primer treball discogràfic, amb obres de Schubert, Brahams, Xostakóvitx i del compositor català Miquel Oliu, que també serà present a l'acte. El mateix Bardolet ha estat present a la presentació de la nova programació i ha ofert al públic un petit tastet de la seva música.
 

Compra les entrades

Arxivat a