L'Atlàntida estrena «Nador», una producció de VICCC

La companyia CorCia Teatre porta a escena l'obra de l'escriptora vigatana Laila Karrouch

Els actors Jordi Arqués i Marta Parramón dalt de l'escenari durant el passi de gràfics de l'obra
Els actors Jordi Arqués i Marta Parramón dalt de l'escenari durant el passi de gràfics de l'obra | ACN Busquets L.
Redacció Osona.com
07 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 15:39h
La companyia osonenca CorCia Teatre porta a escena Nador, un espectacle teatral basat en l'obra literària de la vigatana Laila Karrouch, aquest dissabte al Teatre l'Atlàntida. Nador és la història d'una noia que viu entre dos mons allunyats, no només geogràficament, que en aquest cas són Catalunya i el Marroc. L'obra parla de la vida, de la família, de l'amor i del desamor, qüestions que són transversals en totes les cultures, però també de racisme i migracions, unes temàtiques molt actuals.

El director de la companyia, Joan Roura, explica que l'espectacle que presenten ha tingut en compte l'assessorament i els consells de l'autora vigatana d'origen amazic, "però hem intentat buscar el nostre propi llenguatge, explicar la història que ella ha explicat però a la nostra manera". L'autora assenyala que "només hi he afegit petits matisos".

Laila Karrouch ha escrit De Nador a Vic (2009) i Petjades de Nador (2013), dues obres literàries on Karrouch explica la seva experiència personal de manera propera, planera i íntima. Roura també explica que la lectura d'aquestes dues obres els ha servit d'inspiració per produir Nador. Per CorCia, Laila Karrouch és un exemple del procés d'adaptació i integració a la cultura catalana que, sense renunciar als seus orígens, han fet moltes persones que s'han instal·lat a Catalunya provinents de diferents països.

Per la seva banda, Laila Karrouch està molt satisfeta de la feina que han dut a terme des de Corcia Teatre per portar damunt l'escenari una obra inspirada en el seu treball. "No només van llegir les meves obres, sinó que van viatjar al Marroc perquè volien veure, sentir i palpar tot allò", explica l'escriptora. "Donar-li vida per ells mateixos i veure com és en realitat per aproximar-se a màxim".

L'espectacle és una de les produccions pròpies de Vic, Capital de la Cultural Catalana (VICCC 2016). L'altra és Verdaguer, ombres i maduixes, que es tracta d'un musical sobre Verdaguer amb música d'Obeses.
 
Verdaguer, ombres i maduixes. Un musical sobre Verdaguer amb la música d'Obeses
És un musical singular: un Verdaguer jove, terrenal i líric, s'acara al mirall del temps implacable d'un Verdaguer vell, savi i desenganyat. Obeses posa música a les tensions vitals amb la seva coneguda passió per descobrir nous territoris acústics.

Consulteu la nova programació

Arxivat a