La Diputació signa un crèdit amb el Consell Comarcal per un valor d'un milió d'euros

La presidenta Mercè Conesa va recordar que el préstec permet que "els ajuntaments més petits tinguin unes prestacions adequades"

Conesa i Roca signant el crèdit
Conesa i Roca signant el crèdit | Diputació de Barcelona
Redacció Osona.com
07 d'octubre del 2016
La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, va signar aquest dijous al migdia un crèdit per valor d'un milió cent mil euros amb el president del Consell Comarcal d'Osona, Joan Roca, dins del Pla d'Operacions de Tresoreria per a Consells Comarcals. El pla es va iniciar l'any 2013 amb la finalitat de donar liquiditat a aquestes entitats locals per tal de garantir les seves actuacions competencials.

Abans de la signatura, Conesa va recordar que la Diputació treballa per elaborar una línia de prestació de serveis amb els consells comarcals i permetre que "els ajuntaments més petits tinguin unes prestacions adequades".  A més, la presidenta va remarcar que la Diputació continuarà impulsant l'acció de suport als municipis de la demarcació, tenint en consideració l'asimetria del territori.

En el conjunt del pla, la Diputació de Barcelona dóna crèdits a onze consells comarcals, per valor de 10 milions d'euros. Els crèdits són a curt termini, sense interès, i s'han d'amortitzar en dues quotes, el 50% als sis mesos del lliurament i, l'altre 50%, al cap d'un any.