L'Esquirol retira 8 tones de residus de l'abocament incontrolat de la Font de l'Escudella

Es va fer una primera acció el 2014, però no n'hi va haver prou per la dimensió

Durant els anys 60 i 70, era una zona on s'hi organitzaven macro acampades
Durant els anys 60 i 70, era una zona on s'hi organitzaven macro acampades | Ajuntament de l'Esquirol
Redacció Osona.com
06 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 10:10h
L'Ajuntament de l'Esquirol va recollir a finals del mes de setembre 8 tones del paratge de la Font de l'Escudella, a tocar de la Riera de la Gorga. Tal com explica l'alcalde del municipi, Alex Muntanyà, durant els anys 60-70, l'empresa Pegaso de Barcelona hi organitzava unes macro acampades per als seus treballadors i familiars.

Totes les deixalles generades de les acampades eren dipositades en aquest espai. Llavors "aquí i a tots els pobles era habitual tenir un abocament". En aquest mateix indret és on clou cada any la festa major del municipi, amb el dinar de germanor, la Tornaboda.

Després de 50 anys, l'Ajuntament va voler fer neteja a partir del 2014 a través d'un projecte de voluntariat, ja que "s'hi havien acumulat i no s'havia tret mai". L'estiu del 2014 es va fer una primera acció amb una vintena de joves del municipi que van treure una tona de deixalles, però "no n'hi ha haver prou".

La dimensió de l'abocament i l'impacte generat en aquell entorn natural ha empès al consistori a fer-hi una actuació per retirar definitivament totes les deixalles. En total s'han tret vuit tones de deixalles en dos camions.