Lleters de Catalunya i Covap compren la planta d'Iparlat a Vic per proveir Mercadona

La planta té una capacitat de 80 milions de litres de llet i dues línies d'envasat

Redacció Osona.com
05 d'octubre del 2016

La planta d'Iparlat a Vic Foto: Iparlat.com


Les cooperatives Lleters de Catalunya i Covap han posat en marxa la societat Làctica Agroalimentaria per proveir de llet als supermercats que Mercadona té a Catalunya. Per desenvolupar aquest projecte, la nova societat ha adquirit la planta d'Iparlat a Vic, amb una capacitat de 80 milions de litres i dues línies d'envasat.

Làctia Agroalimentaria destaca, a través d'un comunicat, que neix amb l'objectiu que la llet marca Hacendado a Catalunya segueixi sent produïda per granges catalanes i envasada als seus llocs d'origen. Tal com informen les dues cooperatives, han arribat a un acord amb Iparlat, la companyia que fins ara s'encarregava del subministrament en aquesta zona.

El president de la nova companyia i també de Lleters de Catalunya, Joan Pijoan, considera que la constitució d'aquesta aliança és un pas important per les dues cooperatives i una aposta pel producte local, i assegura que "contribuirà a l'aprofitament dels millors valors dels models cooperatives" per reforçar la seva competitivitat i eficiència.

D'altra banda, el president de Covap, Ricardo Delgado, assenyala que la creació de Làctia Agroalimentaria és una fita per la cooperativa, ja que li permet seguir avançant "en la construcció d'una cadena agroalimentària sostenible que generi valor en tots els eslavons".

Lleters de Catalunya (màxim accionista de Llet Nostra, amb un 55%) és una cooperativa de segon grau creada el 2003, amb una plantilla conjunta de 12 persones i una facturació de 22 milions d'euros; està formada per les cooperatives Lletera de Campllong, Ramaders del Baix Empordà, Cadí i Lletera de Mollerussa i Comarca.

Covap és una cooperativa ramadera de primer grau amb seu a Pozoblanco (Córdoba), amb diferents milers de socis actius a Andalusia, Extremadura i Castella-La Manxa i una plantilla de 650 persones; és proveïdora de Mercadona des del 2005 i l'any passat va facturar 405 milions d'euros, dels quals un 50% provés dels làctics.
Arxivat a