L'esportista va guanyar la medalla d'or en la modalitat de marató a Rio

Redacció Osona.com
05 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 15:34h
L'Ajuntament de Vic va retre homenatge a Elena Congost, aquest dimarts al vespre, la primera medalla d'or en la modalitat de la història dels Jocs Paralímpics. Al llarg de l'acte, es va fer un recorregut personal per la trajectòria de l'atleta.

L'atleta barcelonina de 28 anys i corredora del Club Atlètic Vic va guanyar amb escreix la prova que tancava els jocs d'enguany. Congost va sortir des del principi de la carrera amb un ritme fort deixant enrere les seves rivals. Va aconseguir fer 42 quilòmetres de recorregut amb un temps de 3 h 1 min i 43 segons, traient més de 5 minuts a la segona classificada, la japonesa Misato Michishita. Congost, que va néixer amb una deficiència visual degenerativa, va participar en la categoria T12.

Aquest són els quarts jocs paralímpics de Congost. Als de Londres, ja va guanyar la medalla de plata a la cursa dels 1.500 metres. Va aconseguir la seva millor marca a la carrera de fons. A més, va batre el rècord mundial de la mitja marató de Barcelona del 2015.