Vic dedica tot el cap de setmana al cavall amb la intenció de convertir-se en una fira d'hípica

El Recinte Firal El Sucre i la zona esportiva acolliran del 7 al 9 d'octubre diverses activitats

Jaume Puntí, Anna Maxenchs, Titi Roca, Benjamí Dòniga i Pau Fontané
Jaume Puntí, Anna Maxenchs, Titi Roca, Benjamí Dòniga i Pau Fontané | Ajuntament de Vic
Redacció Osona.com
04 d'octubre del 2016
Actualitzat el 07 d'octubre a les 17:31h

El regidor d'Esports, Titi Roca, i el regidor de Fires i Mercats, Benjamí Dòniga van presentar aquest dilluns al matí a l'Ajuntament de Vic les activitats dedicades al cavall que es duran a terme aquest cap de setmana (7, 8 i 9 d'octubre) i que podria servir per valorar la possibilitat de convertir-se en una futura fira del cavall.

D'aquesta manera, la zona esportiva acollirà de divendres a diumenge el II Raid Hípic Vic-Osona, d'àmbit internacional, i una mostra de cavalls, i al Recinte Firal El Sucre s'hi celebrarà el XXIII Concurs de Ferratge i Forja Ciutat de Vic, en el que hi participaran 30 ferradors, la meitat d'ells provinents de França, Anglaterra i Itàlia.

Els regidors Titi Roca i Benjamí Dòniga van exposar que fer coincidir el Raid amb el concurs no és una casualitat, sinó que s'ha volgut concentrar diverses activitats relacionades amb l'hípica. Roca va afirmar que "tenint en compte que estem en una comarca on el món del cavall té cada vegada més pes, treballarem per impulsar una fira que proposi una visió més completa al voltant de l'hípica".
 

Imatge del grup capdavanter del raid de l'any passat- Foto: Gerard Parés


El Raid i la mostra de cavalls estan organitzats per l'Endurance Club Hípic, una entitat esportiva de Vic sense ànim de lucre, que organitza competicions d'alt nivell d'aquesta modalitat. Entre els seus membres hi ha l'actual campió del món de Raids, Jaume Puntí. Tant ell com la presidenta del club, Anna Maxenchs, van participar en la roda de premsa. Maxenchs va destacar que "Osona és un referent mundial d'aquesta disciplina, i creiem que hem de fer un esforç per donar-la a conèixer". Diumenge al matí es farà un Raid infantil de ponis, per contribuir a crear afició entre els més petits.

D'altra banda, Pau Fontané, secretari de l'Associació de Ferradors de Catalunya, va explicar que el Concurs de Ferratge i Forja Ciutat de Vic permetrà veure competir a grans ferradors, que mostraran la seva destresa en aquesta modalitat esportiva, sota la supervisió de dos jutges anglesos.
Arxivat a