La Diputació lliura el projecte modificat d'ampliació del Pont de Can Molas a l'Ajuntament

S'hi ha afegit, a petició dels veïns de Vista Alegre, una rotonda a l'extrem de l'accés al carrer Barcelona.

Redacció Osona.com
04 d'octubre del 2016
Actualitzat el 07 d'octubre a les 12:04h

Fàbrega (a la dreta) amb Vilaregut i Garrido Foto: Diputació de Barcelona


El diputat delegat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, va visitar dimecres 27 de setembre Manlleu per presentar i lliurar a l'alcalde, Àlex Garrido, i al regidor d'Urbanisme, Enric Vilaregut, el projecte d'ampliació del Pont de Can Molas modificat respecte a la primera proposta.

El mes de febrer es va fer una presentació pública del projecte inicial que la Diputació de Barcelona havia redactat per a l'ampliació del Pont de Can Molas. A la presentació els veïns del barri de Vista Alegre, i de tota la ciutat, van expressar algunes problemàtiques i preocupacions que tenien, i algunes s'han pogut incorporar al projecte i d'altres s'estan treballant directament amb tècnics de l'Ajuntament de Manlleu. De les peticions dels veïns destacar que s'ha inclòs al projecte una rotonda a l'extrem de pont per on s'accedeix al carrer Barcelona.

Està previst que l'actuació d'ampliació i millora del pont de Can Molas comenci durant el primer semestre del 2017. L'Ajuntament i la Diputació es comprometen a treballar per a què el pont estigui obert al trànsit rodat, encara que sigui de forma provisional, per la campanya de Nadal 2017-2018.

A nivell intern, s'està treballant un document consensuat entre les diferents àrees de l'Ajuntament per resoldre temes d'aparcament, neteja, emergències, salut i policia local que poden afectar els veïns del barri de Vista Alegre. Paral·lelament es fan trobades entre ajuntament i portaveus de l'associació de veïns per intentar trobar les millors solucions a les seves inquietuds.
 

Esbós de l'ampliació de Can Molas Foto: Diputació de Barcelona


L'objectiu de l'actuació és augmentar la seguretat estructural un cop analitzades les patologies de la llosa actual, que està en mal estat, ampliar la secció del pont per tal de millorar l'ample de pas de vehicles i tenir voreres que compleixin els mínims establerts en la normativa d'accessibilitat. Actualment, la secció existent al pont compta amb carrils de 2,8 m d'ample, on difícilment es creuen dos autocars, i voreres mínimes (0,80 m) on els vianants no es poden creuar sense envair la calçada. L'actuació d'ampliació també té per objectiu la millora del pont de pedra amb les tasques de rehabilitació previstes.

Les principals actuacions que s'hi portaran a terme es resumeixen a continuació:

- Muntatge serveis afectats que han de continuar en funcionament.

- Talls de trànsit i modificacions i mesures necessàries de l'entorn.

- Enderroc en diferents fases de la llosa actual condicionant el pas de vianants per itineraris canviants.

- Execució nova llosa amb els serveis (també en diferents fases).

- Rehabilitació del pont de pedra.

- Instal·lació de baranes i barreres de seguretat.

- Instal·lació de nou enllumenat.

- Instal·lació de la senyalització.

- Urbanització de l'entorn de l'accés del costat de Vista Alegre.
 

El pont de Can Molas. Foto: Adrià Costa

Arxivat a