La Fira de l'Hostal del Vilar reuneix pagesos i ramaders

La jornada tècnica del certamen se celebra aquest divendres

Fira de l'Hostal del Vilar, aquest dimecres al matí.
Fira de l'Hostal del Vilar, aquest dimecres al matí. | Josep M. Costa
Redacció Osona.com
28 de setembre del 2016
Aquest dimecres s'ha celebrat un any més una nova edició de la Fira de l'Hostal del Vilar de Sant Agustí de Lluçanès, tot un referent agrícola i ramader. El bon temps ha acompanyat una jornada amb bona assitència de públic.

Durant tot el matí, els visitants han trobat una cinquantena de parades amb exposicions de bestiar, maquinària agrícola i productes locals. A més, també s'ha pogut veure una demostració d'esporgar pins amb destral i fer deixos, que antigament s'utilitzava a les teuleries i forns de pa.
 

La tradicional demostració d'esporgar pins amb destral i fer feixos, aquest dimecres al matí. Foto: Josep M. Costa


La jornada tècnica es farà el divendres 30 de setembre a Sant Boi de Lluçanès i anirà dedicada als formatges artesans. Tot i que no se'n coneix ben bé l'origen, la fira era antigament una de les més importants de Catalunya a camp obert. L'escenari de la cita és l'Hostal del Vilar on, en plena naturalesa, els pagesos, pastors i tractants de bestiar vinguts d'arreu del país fan tractes entre ells. És durant els anys vuitanta del segle XX, després que gairebé s'hagués perdut, que els veïns de Sant Boi i Sant Agustí de Lluçanès impulsen de nou la celebració del certamen.
 

Programació de la jornada tècnica

Galeria de fotos d'anys anteriors


 
Arxivat a