L'Ajuntament de Vic i entitats organitzen la Diada Solidària Refugiats

El regidor Toni Serrat apunta que les jornades tenen més sentit "ara que ja hi ha refugiats" a la ciutat

La Taula de refugiats està composta pel consistori i múltipes entitats de la ciutat.
La Taula de refugiats està composta pel consistori i múltipes entitats de la ciutat. | Carles Fiter
28 de setembre del 2016
Actualitzat a les 17:38h
L'Ajuntament de Vic i diverses entitats de la ciutat han organitzat aquest dissabte a la tarda la Diada Solidària Refugiats. La idea sorgeix de la Taula de Refugiats creada el passat mes de maig per coordinar accions de suport a les persones refugiades que es veuen obligades a fugir del seu país d’origen a causa d’una guerra.

Tal com ha explicat el regidor Toni Serrat en la roda de premsa d'aquest matí, "d'ençà que Vic es va postular a acollir refugiats, es va crear aquesta taula de refugiats".

De les múltiples propostes que van sortir d'aquesta comissió era sensibilitzar a la població i donar a conèixer la problemàtica "que no es pot obviar". Serrat ha apuntat que, tot i que la diada ja estava programada, té més sentit "ara que ja hi ha refugiats". Els primers refugiats van arribar el passat 14 de setembre. Actualment, segons fonts municipals, hi ha un total de persones refugiades a la ciutat.

Les entitats que ho coorganitzen són Unitat contra el feixisme i el racisme (UCFR), Aktuem Adona’t, Festival Protesta, Welcome Refugees Mares amb veu, Eval, El poble ajuda al poble, Fundació humanitària Doctor Trueta i COOOS.
 

Durant la roda de premsa d'aquest dimecres al matí. Foto: Marc Ros

 

Cartell de l'esdeveniment

Arxivat a