Arrenca el 22è Mercat de la Patata del Bufet d'Orís aquest diumenge

Enguany com a novetat arriba al municipi la "food truck" La Tartana

Redacció Osona.com
28 de setembre del 2016
Actualitzat a les 14:12h
Mercat de la Patata del Bufet d'Orís, imatge d'arxiu.
Mercat de la Patata del Bufet d'Orís, imatge d'arxiu. | Adrià Costa

En la presentació d'aquest dimarts. Foto: Ajuntament d'Orís


El Mercat de la Patata del Bufet d'Orís torna als jardins de la Rectoria de Sant Genís d'Orís a partir d'aquest diumenge. La cita, consolidada i fidel als seus orígens, tindrà lloc els diumenges 2, 9, 16 i 23 d'octubre. La trobada sorgeix quan un grup de pagesos d'Orís van decidir recuperar el cultiu d'aquesta varietat i crear el mercat l'any 1995.

La patata del Bufet és una varietat autòctona poc productiva, boteruda, carregada d'ulls i de formes desiguals, però d'una textura, sabor i cremositat excepcionals que la converteixen en un producte d'alta qualitat gastronòmica i, a la vegada, apta tant per als plats més senzills com per als més refinats.

Per això, no hi faltarà la tradicional Mostra Gastronòmica amb plats elaborats amb patata del bufet per veïns i veïnes del poble els tres primers diumenges. Com a novetat d'enguany, el diumenge 9 arribarà a Orís la food truck La Tartana, dedicada a la promoció dels productes agroalimentaris de la Vall del Ges, Orís, el Bisaura i el Ripollès, de la mà de l'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura i que recorrerà fires i esdeveniments d'arreu de Catalunya.

Al mercat s'hi pot comprar a part de patata del Bufet, productes de l'hort i elaboracions artesanes com formatges, mel o melmelades. El mercat el conformen una desena de parades de productors de patata del bufet i de gent del poble. Una de les més concorregudes és la de l'Associació de Dones d'Orís que ofereix tastets de patata del bufet i organitza una tómbola on pot tocar des de productes del camp, peces brodades, fins a un menú en un restaurant del municipi.

Pel que fa a les activitats paral·leles, hi haurà passejades amb ponis per als petits (2 d'octubre); Trobada de Poetes amb recital de poesia (9 d'octubre); i Concurs de Pintura Ràpida i Trobada Sketchcrawl (16 d'octubre). El mercat s'acomiadarà el 23 d'octubre amb una castanyada per a tothom. Tots els dies hi haurà jornada de portes obertes a l'església de Sant Genís on hi haurà exposat l'Hereu, el nou gegantet.
 

Programa del Mercat de la Patata del Bufet d'Orís / Ajuntament d'Orís

Consulta les galeries dels darrers anys

Mercat de la Patata del Bufet d'Orís. Foto: Adrià Costa