La Fira de l'Hostal del Vilar torna a Sant Agustí del Lluçanès

La jornada tècnica del certamen se celebra aquest divendres

La Fira de l'Hostal del Vilar, de l'any passat
La Fira de l'Hostal del Vilar, de l'any passat | David Fajula
Redacció Osona.com
29 d'agost del 2016
Actualitzat el 28 de setembre a les 17:12h
Aquest dimecres, 28 de setembre, se celebra un any més una nova edició de la Fira de l'Hostal del Vilar de Sant Agustí de Lluçanès, que amb els anys ha esdevingut tot un referent agrícola i ramader.

Durant tot el matí, els visitants poden trobar una cinquantena de parades amb exposicions de bestiar, maquinària agrícola i productes locals. A més, també es podrà veure una demostració d'esporgar pins amb destral i fer deixos, que antigament s'utilitzava a les teuleries i forns de pa. Serà a partir de dos quarts d'11 del matí. Antigament

També hi haurà activitats esportives, com tir amb arc, tirolina i inflables. Bona afluència de visitants, que també van poder gaudir d'una mostra de productes dels horts dels veïns. Després del tradicional dinar, el certamen es tancarà amb el ball amb Jordi Bruch. La jornada tècnica es farà el divendres 30 de setembre a Sant Boi de Lluçanès i anirà dedicada als formatges artesans.

Tot i que no se'n coneix ben bé l'origen, la fira era antigament una de les més importants de Catalunya a camp obert. L'escenari de la cita és l'Hostal del Vilar on, en plena naturalesa, els pagesos, pastors i tractants de bestiar vinguts d'arreu del país fan tractes entre ells. És durant els anys vuitanta del segle XX, després que gairebé s'hagués perdut, que els veïns de Sant Boi i Sant Agustí de Lluçanès impulsen de nou la celebració del certamen.
 

Programació de la Fira de l'Hostal del Vilar

Programació de la jornada tècnica

Galeria de fotos d'anys anteriors


 
Arxivat a