Èxit massiu per escoltar «el so de les cases» del centre històric de Vic

El públic assistent va poder visitar una desena d’espais, alguns d’insòlits i de difícil accés, mentre gaudia de música de nivell i qualitat

Redacció Osona.com
27 de setembre del 2016
Actualitzat el 28 de setembre a la 13:16h

Quartet clàssic de corda a Casa Bojons Foto: Ajuntament de Vic


Aquest cap de setmana una desena de cases senyorials i espais patrimonials de Vic van obrir les portes a la ciutat amb música, com a acompanyament. L'afluència de públic per escoltar "el so de les cases" del centre històric de Vic va ser massiva. Al llarg de dues jornades i tres audicions a cada espai –la primera dissabte al vespre i la segona, diumenge al matí- Vic va omplir espais inèdits de la ciutat.

Per primer cop es va poder visitar l’interior de Casa Cortada, una casa privada de les més grans de la ciutat; la renovada Casa Ricart, un exponent modernista de primer nivell; la sala de Sínodes, on rep les visites el Sr. Bisbe; o el jardí penjant de l’església de Sant Felip. “Quan una necessitat està latent només cal una guspira perquè tot s’encarrili. Casar música i patrimoni és a la vegada una necessitat, una oportunitat i una responsabilitat”, manifesta l’alcaldessa, Anna Erra.

Amb aquest projecte innovador l’Ajuntament de Vic va promoure l’obertura d’espais per ser visitats i va fer un pas més enllà, amenitzar-los amb música partint de la base de Escola de Música de Vic (Emvic). “El so de les cases” aposta per la transversalitat dels diferents departaments musicals i és una clara aposta de ciutat, que vol facilitar la descoberta del Vic desconegut i vol anar-lo impregnant del fet musical. Al mateix temps, permet gaudir d’uns espais que es conserven però que han de poder-se obrir perquè no caiguin en l’oblit.

La proposta cultural que posa en valor el patrimoni mil·lenari de la ciutat, s'emmarca en el VICCC, que dedica aquest mes de setembre a la música. Es van escollir una desena d'indrets que repassen des de l'època romana, amb el Temple Romà, passant pel llegat medieval, l'època barroca o el modernisme en forma de cases senyorials i espais singulars.
Arxivat a